Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
o-pa-pa Konsultantė

Prisijungė: 03 Spalio 2007 Pranešimai: 234
|
Parašytas: Pir. Gruodžio 01, 2008 19:56 Rašyti temą: FIMO MODELINAS |
|
|
Sveiki visi čia bandysiu atsakyti i jums rupimus klausimus apie fimo modelina.Norečiau,kad tvarka butu kaip ir kitose temose,jus užduodate klausima as atsakau,vel klausimas vel atsakymas.....Kuo maziau "balagano" tuo pačioms bus smagiau Kadangi, neužsiimu paveiksliuku klijavimais ant fimo,tai siais klausimais nekonsultuosiu.
Taigis,lauksiu klausimu,ir tikiuosi smagiai bendrausim  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
edjtuke Forumo dalyvis

Prisijungė: 01 Gruodžio 2008 Pranešimai: 20
|
Parašytas: Antr. Gruodžio 02, 2008 14:10 Rašyti temą: fimukas |
|
|
Neseniai pradejau daryti is modelino auskariukus pradziai.. dar nelabaj koki, tai nelygus tai ne ten skylute pasiseka ivert - kreivoki, bet zadu tobulet, seksiu tema ir mokysiuos subtilybiu jei pasisakysit aisku , atskleisit paslaptis savo =) |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
o-pa-pa Konsultantė

|
|
Atgal į viršų |
|
 |
lixxa Forumo dalyvis

Prisijungė: 28 Spalio 2008 Pranešimai: 789
|
Parašytas: Antr. Gruodžio 02, 2008 15:46 Rašyti temą: |
|
|
kokias jei atsimeni modelino spalvas pirmiausia pirkai, noreciau pradeti, bet niekaip nesugalvoju kokiu spalvu modelina pirkti.  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
edjtuke Forumo dalyvis

|
Parašytas: Antr. Gruodžio 02, 2008 16:10 Rašyti temą: |
|
|
o-pa-pa ar teko daryti dekupaza ant modelino? bandziau skaityti dometis, tiek techniku ivairiu, bandziau su acetonu, kitoms isejna, man niekaip..=( dekinga buciau jei pasidalintumei patirtimi =)
p.s. coliuke1112 mano pirmos fimo spalvos juoda balta =) |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
o-pa-pa Konsultantė

|
Parašytas: Antr. Gruodžio 02, 2008 20:02 Rašyti temą: |
|
|
coliuke1112 rašo: | kokias jei atsimeni modelino spalvas pirmiausia pirkai, noreciau pradeti, bet niekaip nesugalvoju kokiu spalvu modelina pirkti.  |
Atsimenu labai puikiai,pirmosios spalvos buvo juoda-raudona Manau pirmiesiems bandymams geriausia nusipirkti du pakiukus kontrastiniu spalvu fimuka.Tada labai puikiai matosi kaip apskritai maisosi fimas  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
o-pa-pa Konsultantė

|
Parašytas: Antr. Gruodžio 02, 2008 20:08 Rašyti temą: |
|
|
edjtuke rašo: | o-pa-pa ar teko daryti dekupaza ant modelino? bandziau skaityti dometis, tiek techniku ivairiu, bandziau su acetonu, kitoms isejna, man niekaip..=( dekinga buciau jei pasidalintumei patirtimi =)
p.s. coliuke1112 mano pirmos fimo spalvos juoda balta =) |
Na, fimas yra tokia medziaga, is kurios galima isgauti begale rastu,spalviniu gamu,teksturu....zodziu,tik turek fantazijos....todel paveiksliuku klijavimas man pasirode ne toks idomus uzsiemimas Su visokiais acetonais tai net nebandziau,ir apie tai nieko negaliu papasakot.Na o dekupazas....pasidarai norima forma is fimo,iskepi, tada issikerpi (is serveteles,dekupazinio popieriaus, ar atsispauzdinus paveiksliuka is kompiuterio) norima motyva ir su skiestu lipalu klijuoji.Lauki kol isdziuna,lakuoji  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
edjtuke Forumo dalyvis

|
Parašytas: Antr. Gruodžio 02, 2008 20:16 Rašyti temą: |
|
|
kazkaip ne viliojanciai skamba.. bet gal kada ir reiks pabandyti jei rasiu lipalo namie.. aciu uz atsakyma.  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
o-pa-pa Konsultantė

|
Parašytas: Tr. Gruodžio 03, 2008 00:21 Rašyti temą: |
|
|
edjtuke rašo: | kazkaip ne viliojanciai skamba.. bet gal kada ir reiks pabandyti jei rasiu lipalo namie.. aciu uz atsakyma.  |
siulau pasiimti megiamas spalvas,pasilipdyti koki ornamenta,ir turesi liuks papuosala,kurio kito tokio niekas neturi,busi grazi ir originali  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Galija Forumo dalyvis

Prisijungė: 17 Liepos 2007 Pranešimai: 762 Pagyrimų: 1
|
Parašytas: Tr. Gruodžio 03, 2008 21:48 Rašyti temą: |
|
|
Sveika,
ir aš turiu klausimėlį - kaip tu sulygini gėlyčių mozaikas? (pvz., kaip Modelino temelėje parodytuose darbeliuose)
Aš susipjaustau vyniotinį ir išdėlioju gabaliukus kaip norisi ant modelino pagrindo. Tada bandau sujungti ir sulyginti tuos gabalėlius, tačiau tarpelių vis tiek lieka, o ir pagrindas kartais labai išsikraipo, viskas susiploja.
Gal geriau viską susidėti ant stalo, su kokiu voleliu sulyginti - padaryti kaip kilimėlį ir tada tik ant pagrindo dėti? Ar storesnius gabaliukus vyniotinio pjauti ir visai jokio pagrindo nenaudoti (bet kaip juos reikėtų gražiai sulyginti) ?
Tikiuosi, mano rašliavos bus suprastos (nežinau, kaip aprašyti procesą)  _________________ Mano modelinukai
 |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
o-pa-pa Konsultantė

|
Parašytas: Tr. Gruodžio 03, 2008 22:26 Rašyti temą: |
|
|
Galija rašo: | Sveika,
ir aš turiu klausimėlį - kaip tu sulygini gėlyčių mozaikas? (pvz., kaip Modelino temelėje parodytuose darbeliuose)
Aš susipjaustau vyniotinį ir išdėlioju gabaliukus kaip norisi ant modelino pagrindo. Tada bandau sujungti ir sulyginti tuos gabalėlius, tačiau tarpelių vis tiek lieka, o ir pagrindas kartais labai išsikraipo, viskas susiploja.
Gal geriau viską susidėti ant stalo, su kokiu voleliu sulyginti - padaryti kaip kilimėlį ir tada tik ant pagrindo dėti? Ar storesnius gabaliukus vyniotinio pjauti ir visai jokio pagrindo nenaudoti (bet kaip juos reikėtų gražiai sulyginti) ?
Tikiuosi, mano rašliavos bus suprastos (nežinau, kaip aprašyti procesą)  |
aha,supratau viska:) Pagrindinis dalykas yra is desrytes atsipjauti kuo plonesne detale,susidejus ant pagrindo nespaudziant per stipriai sulyginti su voleliu.Jei vis dar lieka sujungimo zymiu,svelniai pirstais bandyk sulyginti....bet nespaudziant o svelniai glostant:) Jei neturi spec peiliuko modelinui tai siulau nusipirkti,labai palengvina darba,su juo dauk paprasciau atpjauti plona detale.O jeigu plonai neiseina,tai tada detale paguldzius ant pagrindo ir siek tiek palyginus,su peiliuku paplonink:)o tada vel voleliu lygini.Bet lyginant irgi reikia jausti kad nespaustum volelio per stipriai ir kad pagrindas per dauk nesuplonetu,na bet cia jau igudzio reikalas:) Na tikiuosi siek tiek pagelbejau  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Auryte Forumo dalyvis

Prisijungė: 14 Birželio 2008 Pranešimai: 1241
|
Parašytas: Pen. Gruodžio 05, 2008 12:06 Rašyti temą: |
|
|
Sveika noriu ir as pasikonsultuot, nusipirkau pora spalvyciu pasibandymui, is iskilo klausimas man kaip po to su lakavimu? kokiu laku reikia lakuoti? pamenu kazkur skaiciau kad liko dabar LT tik kazkoks vandens pagrindu? ir ar galima lakuoti tik su fimo skirtu laku? gal yra kokios alternatyvos ar gudrybes?
apie nagu laka nekalbu , juo manau nelakuociau  _________________
_ |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
o-pa-pa Konsultantė

|
Parašytas: Pen. Gruodžio 05, 2008 16:46 Rašyti temą: |
|
|
Auryte rašo: | Sveika noriu ir as pasikonsultuot, nusipirkau pora spalvyciu pasibandymui, is iskilo klausimas man kaip po to su lakavimu? kokiu laku reikia lakuoti? pamenu kazkur skaiciau kad liko dabar LT tik kazkoks vandens pagrindu? ir ar galima lakuoti tik su fimo skirtu laku? gal yra kokios alternatyvos ar gudrybes?
apie nagu laka nekalbu , juo manau nelakuociau  |
Sveika,
Lakuoti geriausia laku skirtu fimui,jokiu gudrybiu cia neprigalvosi:)Nors merginos perka ivairius lakus ir isbandyneja,aisku, kiekviena randa sau tinkanti:) Spec lako gali nusipirkti tokio http://www.dekovita.lt/product_info.php/cPath/118/products_id/1261
tiesa,nieko negaliu kolkas apie ji pasakyti,nors ir pati ji turiu,dar nespejau isbandyti.O siuo metu man labai patinka sitas http://www.dekovita.lt/product_info.php/cPath/80/products_id/1037
 |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Auryte Forumo dalyvis

Prisijungė: 14 Birželio 2008 Pranešimai: 1241
|
Parašytas: Pen. Gruodžio 05, 2008 19:15 Rašyti temą: |
|
|
bandysiu isigyti, dekui labai uz atsakyma . tam pusliapiuky ir seip geru daiktu yra  _________________
_ |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
katuke Forumo dalyvis

Prisijungė: 06 Gruodžio 2006 Pranešimai: 632
|
Parašytas: Pir. Gruodžio 08, 2008 10:21 Rašyti temą: |
|
|
Sveika o-pa-pa
na ir as su klausimuku vakar minkiau minkiau ir klausimas iskilo: kadangi labai jau nemegstu slifuoti, norisi isgauti kuo normalesne ir lygesne forma jau pries kepant, o kai darau kilputes viskas eina suniui ant uodegos zinau mergaites deda dar i saldytuva, kad pastingtu. gal tu gali pasakyti kaip tu tai darai? o reziume vakarykscio, kad sleivai gavosi ir teks slifuot ohoho kiek o tai bus dovana, tai norisi tobulai padaryt  _________________
_
Practice makes perfect  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
o-pa-pa Konsultantė

|
Parašytas: Pir. Gruodžio 08, 2008 16:23 Rašyti temą: |
|
|
katuke rašo: | Sveika o-pa-pa
na ir as su klausimuku vakar minkiau minkiau ir klausimas iskilo: kadangi labai jau nemegstu slifuoti, norisi isgauti kuo normalesne ir lygesne forma jau pries kepant, o kai darau kilputes viskas eina suniui ant uodegos zinau mergaites deda dar i saldytuva, kad pastingtu. gal tu gali pasakyti kaip tu tai darai? o reziume vakarykscio, kad sleivai gavosi ir teks slifuot ohoho kiek o tai bus dovana, tai norisi tobulai padaryt  |
Sveika
Tau issikraipo butent karoliukai taip?Na,as darau kaip ir dauguma,siek tiek ikisu i saldytuva kad nuo ranku silumos suminkstejes modelinas atvestu,o tada plona adata neforsuojant per dauk, darau skylutes,jei noriu kad skylutes butu platesnes,tada dar paplatinu su dantu krapstuku.  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
katuke Forumo dalyvis

Prisijungė: 06 Gruodžio 2006 Pranešimai: 632
|
Parašytas: Pir. Gruodžio 08, 2008 16:29 Rašyti temą: |
|
|
Aciu uz atsakyma  _________________
_
Practice makes perfect  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Galija Forumo dalyvis

|
Parašytas: Pir. Gruodžio 08, 2008 18:00 Rašyti temą: |
|
|
Aš irgi labai dėkoju už atsakymą Kai ploniau papjausčiau, tai viskas daug geriau gavosi (net nesuprantu, kodėl anksčiau buvo baisu plonai pjauti, kad nepersišviestų )
Dar keli klausimėliai iškilo:
Šiaip aš kočiojimui naudoju butelį. O apie kokius volelius kalbėjai?
Pjaustau tai mažesnius su britva, o didesnius su tokiu išstumiamu peiliuku. Šiaip gerai pjauna, tai gal tinka
O kad pačios dešros pjaustant nesideformuotų irgi galima įdėti į šaldytuvą? ( kiek laiko ten reikia laikyti?)  _________________ Mano modelinukai
 |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
o-pa-pa Konsultantė

|
Parašytas: Pir. Gruodžio 08, 2008 20:25 Rašyti temą: |
|
|
Galija rašo: | Aš irgi labai dėkoju už atsakymą Kai ploniau papjausčiau, tai viskas daug geriau gavosi (net nesuprantu, kodėl anksčiau buvo baisu plonai pjauti, kad nepersišviestų )
Dar keli klausimėliai iškilo:
Šiaip aš kočiojimui naudoju butelį. O apie kokius volelius kalbėjai?
Pjaustau tai mažesnius su britva, o didesnius su tokiu išstumiamu peiliuku. Šiaip gerai pjauna, tai gal tinka
O kad pačios dešros pjaustant nesideformuotų irgi galima įdėti į šaldytuvą? ( kiek laiko ten reikia laikyti?)  |
Smagu, kad mano patarimai naudingi
Irankiai,kuriuos isvardijai,beabejo visi tinka darbui.As pati visai neseniai gal tik pries pora menesiu isigijau tuos peiliukus,ir labai dziaugiuosi,nes darbas palengvejo
Voleli nufotografuosiu rytoj ir parodysiu Siaip ju dailininku parduotuvese buna,ir jo tikroji paskirtis ant drobes padengti grunta.
Desra taip pat galima deti i saldytuva, kad siek tiek atvestu,na as nezinau,pati niekada ju nesaldau,tai kiek ja laikyti tiksliai net nezinau,na palaikyk kokias 5min......na, tiesiog, matysi kai ji siek tiek sukietes tai trauk lauk:) |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Galija Forumo dalyvis

|
Parašytas: Antr. Gruodžio 09, 2008 21:21 Rašyti temą: |
|
|
Dėkui
Reikės pabandyti ir pažiūrėti, kas gausis su tuo šaldymu  _________________ Mano modelinukai
 |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
edjtuke Forumo dalyvis

|
Parašytas: Pen. Gruodžio 19, 2008 22:04 Rašyti temą: |
|
|
Norejau paklausti ar yra teke naudoti toki aparaciuka kuris padaro vienodo dydzio rutuliukus , maciau sendien parduotuvej salia fimo ta dalykeli ir sudvejojau, 38lt berods kaina.. ar kam teko girdet?  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
o-pa-pa Konsultantė

|
Parašytas: Pen. Gruodžio 19, 2008 23:52 Rašyti temą: |
|
|
edjtuke rašo: | Norejau paklausti ar yra teke naudoti toki aparaciuka kuris padaro vienodo dydzio rutuliukus , maciau sendien parduotuvej salia fimo ta dalykeli ir sudvejojau, 38lt berods kaina.. ar kam teko girdet?  |
ne,naudoti neteko,nors kazkada buvau susigundziusi.Esu girdejusi komentarus:" nusipirkau ir nenaudoju....":)suabejojau ar verta moketi tokius pinigus....ir sekmingai apseinu be to aparaciuko  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Liukse Forumo dalyvis

Prisijungė: 30 Lapkričio 2007 Pranešimai: 1253 Pagyrimų: 1
Medaliai: 2 (Daugiau...)
|
Parašytas: Pir. Gruodžio 29, 2008 02:20 Rašyti temą: |
|
|
Sveiki,
o man niekaip neiseina isgauti permatomo fimo efekto. Jau bandziau su dviem spalvomis: raudona ir geltona. Kazkur skaiciau, kad norint gauti ta permatomumo efekta, reikia ka tik iskeptus fimo deti i salta vandeni. Bandziau - nepavyko. Gal ka ne taip darau... Ka galetumet patarti? Aciu.
O ta rutuliuku aparaciuka as turiu. Na, nezinau... Neesu suzaveta. Berutuliojant tas rutuliukas kazkaip megsta deformuotis. Tik po keliu kartu iseina geras rezultatas. Gerai tik tiek, kad rutuliukai vienodi iseina. _________________
Mano puslapis |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
o-pa-pa Konsultantė

|
Parašytas: Pir. Gruodžio 29, 2008 14:07 Rašyti temą: |
|
|
Liukse rašo: | Sveiki,
o man niekaip neiseina isgauti permatomo fimo efekto. Jau bandziau su dviem spalvomis: raudona ir geltona. Kazkur skaiciau, kad norint gauti ta permatomumo efekta, reikia ka tik iskeptus fimo deti i salta vandeni. Bandziau - nepavyko. Gal ka ne taip darau... Ka galetumet patarti? Aciu.
O ta rutuliuku aparaciuka as turiu. Na, nezinau... Neesu suzaveta. Berutuliojant tas rutuliukas kazkaip megsta deformuotis. Tik po keliu kartu iseina geras rezultatas. Gerai tik tiek, kad rutuliukai vienodi iseina. |
sveika Liukse,
Nei is raudonos nei is geltonos nei is rudos nei is darkokios spalvos permatomumo neisgausi,tai tiesiog neimanoma.Norint isgauti skaidruma,tai reikia ir tureti skaidru fima Ant pakelio lietuvisko aprasymo taip ir raso"baltas skaidrus" ,skaidrus priskiriamas prie modelino su efektu.Iskepus darbeli su skaidriu modelinu,iskart imesk ji i ledini vandeni,sakoma tada susitipreja efektas  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Liukse Forumo dalyvis

Prisijungė: 30 Lapkričio 2007 Pranešimai: 1253 Pagyrimų: 1
Medaliai: 2 (Daugiau...)
|
Parašytas: Pir. Gruodžio 29, 2008 20:13 Rašyti temą: |
|
|
Matyt as neaiskiai parasiau . As ir turejau raudona ir geltona skaidru fimo su efektu. Net nepagalvociau is paprasto raudono tiketis skaidrumo efekto
. Pabandysiu kita karta deti i ledini vandeni, gal pavyks - nors kazkaip abejoju, nes praeita karta buvau idejusi i vandeni leduku. O jums visada isryskeja sis efektas? |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
|