Kulinariniai receptai
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Diskusijos
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
andra125
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 07 Sausio 2011
Pranešimai: 197

Miestas: Salantai-Kaunas
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Št. Rugpjūčio 06, 2011 20:00    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Atbėgu pasidalinti labai skaniu ir greitai paruošiamu obuolių pyragu

Reikės:
-2kg obulių
-1stiklinės miltų
-1stiklinės manų kruopų
-0,5 stiklinės cukraus
-cinamono (pagal skonį)
-1 arbatinio š. kepimo miltelių


Iš obuolių išimame sėklas ir obuolius sutarkuojame burokine tarka.Į gautą masę dedamas cinamonas. Kitame inde sumaišomi miltai, manų kruopos, kepimo milteliai, cukrus. Kepimo skarda ištepama aliejumi arba išklojama kepimo popieriumi. Iš pradžių dedamas nestoras miltų mišinio sluoksnis, tada obuolių, tada vėl miltų, vėl obuolių, ir užbaigiama miltų sloksniu. Ant viršaus galima uždėti sviesto kubeliais. Kepama 1 val 180C temperatūroje.

(Priklausomai nuo obuolių rūgštumo, cukraus galima dėti ir į pačių obuolių masę)

Pyragas labai skanus karšta vienas pats arba su ledais. Ir turi polinkį greitai dingti

Skanaus

_________________
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
zuikis515
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 607

Miestas: Vilnius
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Kv. Lapkričio 17, 2011 16:27    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Na ,o aš šitoje temoje norėčiau pasiūlyti jums gerų Kalėdinių ir Kūčims skirtų receptų. Kūčiukai 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, puodelis vandens, puodelis pieno (tik su vandeniu bus "šližyškesni").
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildyta pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.

Kalėdinio namelio receptas Teslai: 1 kg dirbtinio medaus, 1.3 kg miltu, 1 saukstas kepimo milteliu, 2 saukstai meduoliu prieskoniu, 2 saukstai tarkuotos apelsinu zieveles, 2 saukstai tarkuotos citrinu zieveles, 3 kiausiniai (1 patepti), 4 saukstai sviesto.

Glajui: 3 baltymai, 300 g miltinio cukraus,1 saukstas citrinos sulciu.

Papuosti: kokoso drozliu, spalvotu saldainiu.

Medu sudeti i puoda, uzpilti 1 stikline vandens ir maisant kaitinti, kol jis istirps, atsaldyti. Miltus sumaisyti su apelsino, citrinos zievelemis, kepimo milteliais, prieskoniais ir suberti i medaus mase. Imusti 2 kiausinius ir suminkyti tesla, uzdengti ir palikti per nakti pastoveti.
2 skardas patepti sviestu (uzdengti sviestiniu popierium). 2/3 teslos suvynioti voleliais, sudeti vienas salia kito 1 mm tarpais, patepti isplaktu kiausiniu. Kepti 200 C temp. ~ 15-20 min. Kepant voleliai turi susiklijuoti. Is iskepto meduolio ispjauti sienas, stoga, kamina, langus ir duris. Is likusios teslos iskocioti 1-2 cm storio laksta, patepti kiausiniu, kepti ~ 15 min. Iskeptas meduolis bus pagrindas, ant jo sustatyti sienas ( galima paremti mediniais pagaliukais), patepti glajumi, uzdeti stoga ir kamina. Namuka papuostiu. Glajui suplakti baltymus su miltiniu cukrumi ir citrinos sultimis.

Kalėdinis pyragas 400 g aguonu
3/4 stiklines pieno
250 g sviesto ar margarino
300 g cukraus pudros
6 kiausiniai
100 g dziuveseliu
galima skaldytu riesutu, migdolu, kvapu

Kremas
kondensuotas pienas
sviestas

1. Aguonas nuplauti, ismirkyti karstame piene ir sumalti per tanku sieteli (as jei netingiu sumalu 3 kartus)
2. Trynius istrinti su cukraus pudra iki purumo.
3. Suseti i kiausinius sviesta ir sukti kol pasidarys vientisa mase (visos turim mikserius)
4. I mase suberti maltas aguona, dziuveselius ir jei dedat migdolus, smulkinus riesutus.
5. Atsargiai ismaisyti ir kepti apie 1 val 200 laipsniu temperaturoje.

Krema darau is virto kondensuoto pieno, issuku su gabaleliu svieto - pyraga pertepu per puse, apgalistau sonus ir uzbarstau baltom kokoso drozlem. Galima sugalvoti kitoki pertepima, cia jau kieno koks skonis ir fantazija. Eglutė
Atšildyti tešlą 30 min.
Paruošimas 30 min.
Kepimas 10 min.

1 pokelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
1/3 stiklinės paruošto vanilinio pudingo ar šiaip kokio nors kremo (pvz. plaktos grietinėlės, ar saldžios varškytės..)
1/3 stiklinės pašildyto medaus
Žalias cukrus papuošimui (čia pagal originalų receptą, bet manau gali būti bet kas pabarstymui, parduotuvėse pilna visokių spalvotų papuošimų)
8 avietės ar vyšnios ar kitos uogos papuošimui (gali būti iš uogienės)

Atšildyti tešlą, įkaitinti orkaitę iki 200C. Iš tešlos išpjauti 3 dydžių žvaigždes (4 kartus, kad gautųsi 4 eglutės), dėti ant kepimo popieriaus, kepti 10 min. ar kol bus iškepę.
Kad padaryti eglutes, ant kiekvienos žvaigždės dėti po šaukštą pudingo ir klijuoti vieną ant kito. Palaistyti medum, pabarstyti papuošimais, bei dėti uogeles. Skanių ir gražių Kalėdų.

Meduolių tešlos receptas 500g miltų 100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.

APELSININIAI SAUSAINIAI

Teslai: 125g margarino, 75g cukraus, 2 tryniai, 2 sauksteliai tarkuotos apelsino zieves, saukstas apelsinu sulciu, ziupsnelis druskos, 250g miltu, ziupsnelis kepimo milteliu.

Glajui: 100g cukraus pudros, saukstelis trintos apelsino zieves, 1-2 saukstai apelsinu sulciu.
AGUONINIS PYRAGAS
Tinka ir pradedanciosioms

po stikline;baltymu, cukraus pudros ir aguonu,
pakelis sviesto arba margarino,
2 sauksteliai kepimo milteliu, migdolu aliejaus.

ismaisyti cukraus pudra, miltus, kepimo miltelius ir isplautas bei isziovintas aguonas. i gerai istrinta sviesta suberti sausus komponentus ir kruopsciai ismaisyti. supilti migdolu alieju ir standziai isplaktus baltymus. ismaisyti ir ikisti i karsta orkaite. kepti 35min.



Labai skanus pyragas

Tešlai:

350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:

300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.

Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.

Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.

Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.

Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.

Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.

Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.

Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.

Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.

Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.

Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.

Skanaus!
Dar vieni namukai (imbierinai)

225g miltų, dar truputis pabarstyti žiupsnis druskos;
1 arbat. š. kepimo miltelių;
2 arbat. š. malto imbiero;
½ arbat. š. malto cinamono;
125g. nesūdyto kambario temp. sviesto, supjaustyto mažais gabaliukais;
100g smulkaus cukraus;
2 valg. š. tamsaus sirupo;
1 nedidelis kiaušinis.


Puošybai:

50 g cukraus pudros;
maždaug 2 arbat. š. vandens arba citrinų sulčių;
2-3 lašai valgomųjų dažų (nebūtinai);
šokolado barstukų ir saldainukų (nebūtinai).

Į dubenį per sietelį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną. Taip reikės daryti minkant ne vien šitą tešlą. Pirštų galais įtrinkite sviestą, kad tešla pasidarytų panaši į trupinius. Suberkite cukrų, įpilkite tamsaus sirupo ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, kad tešla gerai suliptų.

1. Miltais pabarstykite lentelę, išverskite ant jos imbierinę tešlą ir gerai rankomis išminkykite, kad pasidarytų vientisa. Suformavę tešlos rutulį, įkiškite į polietileninį maišelį ir maždaug pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

2. Kol tešla šąla, pasidarykite namelio trafaretą. Ant balto kieto kartono nubraižykite 20x10 cm dydžio stačiakampį ir jį iškirpkite. Pamatuokite ir pažymėkite, kur vienos iš trumpųjų kraštinių vidurys. Pamatuokite ir pažymėkite po 7.5 cm nuo viršaus ilgosios kraštinės. Šiuos taškus sujunkite su viršutinės kraštinės viduriu. Nukirpkite pagal šias linijas ir turėsite stogą.

3. Išimkite tešlą. Lentelę dar pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite į 3 mm storio lakštą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Uždėkite ant tešlos trafaretą ir peilio galu išpjaukite namukus.

5. Atsargiai mentele pakelkite namukus ir sudėkite į skardą atokiau vienas nuo kito.

6. Kepamosiomis formelėmis iš likusios tešlos išspauskite žvaigždučių, širdelių, etc. Suimkite tešlos likučius, suspauskite į gniužulą ir pabarstę lentelę miltais vėl iškočiokite tokio pat storio lakštą. Iešmu kiekvienos figūrėlės viršuje padarykite skylutę.sudėkite figūrėles ant skardos.

7. Imbierinius tešlainius kepkite 12-15 min. Traukite kai skaisčiai paruduos, žiūrėkite, kad nepatamsėtų kraštai. Ištraukite skardą iš orkaitės ir palikite ataušti.

8. Mentele figūrėles perkelkite ant švarios lentelės.

9. Į dubenėlį per sietelį suberkite cukraus pudrą. Įpilkite tiek vandens arba citrinų sulčių, kad išmaišius pasidarytų standi masė. Jei norite dėti valgomųjų dažų, padalykite masę į 2 –3 dalis ir įlašinkite po lašą dažų. Gerai išmaišykite, kad nusidažytų vienodai.

10. Į konditerinį maišelį įstatykite paprastą snapelį, įkrėskite glajaus ir ant namukų išvedžiokite detales.

11. Šokoladinius ar kitokius barstukus priklijuokite trupučiu glajaus.

12. Įstatykite žvaigždutės formos snapelį ir nutaškuokite glajumi žvaigždeles, širdeles ir etc. kai glajus sukietės, įverkite kaspinėlius, kad būtų galima kabinti ant eglutės.

[ Kv. Lapkričio 17, 2011 13:52 ]
PAPILDYMAS Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...


labai skanus kaledinis aguonu vyniotinis
teslai
500g miltu
30g mieliu
3 saukstai cukraus
2/3 stiklines silto pieno
100g margarino
1 kiausinis
idarui
200g nuplikytu ir sumaltu aguonu
50g razinu
3 saukstai cukraus
1 kiausinis
papuosimui
balto glajaus, kapotu lazdynu riesutu

uzminkyti mieline tesla ir palikti ja siltai kad pakiltu.
dvigubai iskiluse tesla dar karta isminkyti.
idarui sumaisyti aguonas, cukru, razinas ir kiausini.
iskocioti staciakampi, uztepti idara, krastus palikti tuscius.
susukti vyniotini, kurio galas uzspausti, kad neisbyretu idaras.
vyniotini 15 minuciu palikti kilti sviestiniu popieriumi isklotoje skatdoje.
kepti apie valanda orkaiteje.
iskepusi vyniotini atvesinti.
ji papuosti baltuoju glajumi ( 125g cukraus pudros issukti su 1 kiausinio baltymu, pagardinti citrinos rugstimi) ir kapotais riesutais. IR DAR VIENAS NAMELIS Stai toki namuka pernai kepiau kaledoms , gal ka sudomins
Kalėdinis namukas

Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.

2 vakaras
gaminame detales-
Is kartono pagaminkite namelio detaliu trafaretus.
1-ojo 20/35 cm -reikes pagrindui , ant kurio stoves namukas
____35cm____
|```````````|
|```````````|20 CM
|___________|
2-asis trafaretas- 16/27,5cm - namo krastines sienos:

__27,5cm_
|````````|
|````````|16 cm
|________|

3-asis trafaretas - 16/24 cm namuko galine siena arba frontonas (su trikampiu virsumi dar 12 cm):
````+
``++++ 10 cm
+ +++++
|````````|
|````````|6 cm
|________|

4- asis trafaretas - 18/30 cm - namuko stogas :
____30cm____
|````````````|
|````````````|18 cm
|____________|


Ant miltais pabarstyto stalo iskociokite 0.5 cm storio laksta .Ispjaukite pagrinda.Toliau reikes 2 stogo , 2 soniniu sienu ir dvieju frontono detaliu.ikaitinkite orkaite iki 220`C.Ispjautas meduolines detales sudekite ant kepimo popieriaus ir 15 min kepkite.Ant dar silto meduolio uzdekite trafaretus ir dar karta apipjaustykite tas krastines , kurios klijuosis.


3 vakaras

Namuko sienas tarpusavyje ir su pagrindu sutviritnkite ismeigdami dantu krapstukus.Kai tvirtai laikysis sienos , atsargiai tvirtinkite stoga.Nepamirskite ispjauti duru - per kurias sudesit siurprizus
Pagaminkite glaju - jums reikes :
2 kiausiniu baltymu;
200 g cukraus pudros;
1,5 saukstelio citrinos sulciu.
Isplakite baltymus, suberkite cukraus pudra ir gerai ismaisykite, ilasinkite citrinos sulciu.Tada padarykite langu konturus , papuoskite stoga , sienas.Beje , glajumi pritvirtinkite spalvotas grozybes - saldainukus , riesutus , cukatus ir t.t.
Jei liko teslos , galima padaryti ir tvora , "sumontuoti" sulini...Galima padaryti eglute - reikia iskepti 6 ar 10 skirtingy dyziu zvaigzdes.Sias pagal dydi suvere ant medinio strypelio ir papuose glajumi , turesite puikiausia Kaledu puosmena .
SEKMES


pyrageliai 'DOVANELES'
250g sviesto
200g grietines
600g miltu
idarui;
2 obuoliai
razinu
cinamono
cukraus
miltinio cukraus
is visu produktu uzmaisyti tesla, iskocioti ir stikline isspausti skritulelius. i viduri deti gabaleli obuolio ir kelias razinas, pabarstyti cinamonu ir cukrumi.
virsuje suspausti krastus ir kepti. atvesus apibarstyti miltiniu cukrumi.
LABAI LABAI SKANŪS MEDUOLIUKAI 500gr miltu
500gr medaus
kiausinis
1 saukstelis kepimo milteliu
1 citrinos tarkuota zieve (as pridejau ir vieno apelsino zieve)
sviesto skardai istepti
2 sauksteliai prieskoniu misinio (kvapieji pipirai, kalendra, trinti gvazdikeliai,
cinamonas, anyziai, muskato riesutas, imbieras, kardamonas)
Medu uzvirinti su ketvirciu stiklines vandens ir atausinti. Miltus sumaisyti su likusiais produktais ir uzminkius tesla- uzdengti ir palikti vesiai per nakti. Sekancia diena ant miltais pabarstyto pavirsiaus iskocioti 1cm storio laksta ir ispjaustyti norimas figureles (as naudojau paprasciausia stikline..). Aptepti tryniu ir kepti 15-20 min. 90C orkaiteje. (negarantuoju del orkaites temperaturos tikslumo, mat tokioj temperaturoj jie tik pakilo per tas 20 min..tad as atsukau, beje mano elektrine, tad turbut yra skirtumas su dujine, iki 150C. )
Turekit omeny, kad tesla gerokai pakyla, tad palikite nemazus tarpus.

ŠITUOS VISADA KEPU DOVANOT (LABAI SKANŪS) Su artejanciom
As kepu meduoliukus Kaledoms.
Receptas :
2 tryniai
1 pakelis sviesto
0,5 stikline cukraus
5 saukstai medaus
Miltu daug, apie 1 kg
0,5 saukstelio kepimo milteliu
Pirmiausiai istirpinu sviesta, idedu cukru ir medu, juos irgi istirpinu, idedu meduoliu prieskoniu (yra pirkti Rimi), atsaldau, tada idedu isplaktus trynius ir miltus, isminkau, tesla turi buti kieta, palaikau ja valanda saldytuve, tada kocioju, isspaudziu formeles, puosiu plakatais baltmais su cukraus pudra, visokius vingius israitau. Manau, kad si tesla tiktu ir tam nameliui
Meduolis su alumi ir medum

500 g. miltų
3 kiaušiniai
250 g. medaus
100 g. margarino
250 g. cukraus
2/3 stiklinės šviesaus alaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis muskato riešuto arba cinamono
skardinukė sutirštinto pieno arba kremo "Rududu"

Margariną ištrinti su puse cukraus ir kiaušiniais. Į ištrintą masę sudėti ištirpintą medų, supilti alų, likusį cukrų, miltus. Išmaišyti, suberti kepimo miltelius, prieskonius. Formą iškloti sviestiniu popieriumi, supilti masę, kepti orkaitėje 40 min.

Iškeptą perpjauti per pusę, aptepti virtu sutirštintu pienu arba kremu "Rududu"


Receptas iš www.bernardinai.lt

Šafrano pyragas šv. Kalėdų šventei

Tešlai:
150 g sviesto arba margarino,
500 ml pieno,
50 g mielių,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
150 ml cukraus,
1 g šafrano (brangus, bet reikia nedaug),
1200-1400 ml kvietinių miltų.

Įdarui:
100 g sviesto,
100 ml razinų,
40 g cukatų,
100 ml apelsinų marmelado.

Viršui patepti:
1 kiaušinis

Riebalus išlydome puode, supilame pieną ir pašildome iki kūno temperatūros. Įtrupiname mieles, įberiame druskos, cukraus ir susmulkinto šafrano, miltų (dalį miltų paliekame kočiojimui) ir užminkome tešlą. Išminkome tąsią tešlą, uždengiame lininiu rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje maždaug 45 minutėms, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar sykį perminkome, išverčiame ant stalo ir padalijame į dvi dalis. Iš abiejų dalių iškočiojame du 60х25 cm dydžio lakštus, aptepame sviestu ir uždedame įdaro. Jeigu apelsinų marmeladą bus sunku tolygiai užtepti ant tešlos, galima jį dėti mažais gabalėliais.
Iškočiotą tešlą suraitome ir, sujungę galus, padedame ant kepimo skardos. Riestainį maždaug kas 1 cm įpjauname imituodami pynutę. Pjūvių keteras suapvaliname, nes kepant jos gali pridegti. Pyragą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 30-40 minučių, kad pakiltų. Po to aptepame kiaušiniu ir kepame 175°C orkaitėje 20-25 minutes.
Atvėsiname ant grotelių uždengtą rankšluosčiu.



Nepagailėjau pinigų prabangiajam šafranui (naudojau 0,5 g nes taip jis fasuojamas) ir geram apelsinų džemui, cukatų nenaudojau, nes džemas buvo virtas su apelsinų žievelėmis.
















EGLUTĖ


Ingredientai:

Eglutės tešlai:
100 g sviesto
200 g medaus
250 g cukraus
2 kiaušiniai
600 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
truputį prieskonių meduoliams

Šokoladiniam glajui:
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai pieno
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai kakavos

Baltam glajui:
2 kiaušinio baltymai
10 šaukštų cukraus pudros
pusė šaukštelio citrinos rūgšties


Gaminimas:

Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.

Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.

Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Tada gaminame šokoladinį glajų: šokoladą išlydyti su sviestu, suberti cukrų, supilti pieną ir kakavą ir keletą minučių pavirti.

Gaminame baltąjį glajų: kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti ir įdėti rūgštelę bei vėl gerai išplakti.

Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos. Ją patepus šokoladiniu glajumi ant jos dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios, kol gausis eglutės forma. Papuošiam eglutę baltuojų glajumi ir palaukiame kol išdžius
IMBIERINIAI SAUSAINIUKAI
Ingredientai:

50 g sviesto;
100 g cukraus;
200 g miltų;
1 kiaušinis;
2 šaukštai malto imbiero;
0,5 šaukštelio cinamono;
0,5 šaukštelio kepimo miltelių.


Gaminimas:

Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi. Dėti kiaušinį ir prieskonius. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkyti tešlą ir nakčiai palikti šaldytuve. Iškočioti plonai ir išspausti norimas formeles. Kepti apie 15 minučių 170 0C temperatūroje, kol gražiai aprus. Skanaus KOKOSŲ IR SPANGUOLIŲ PIRAMIDĖS - 0,5 st. cukraus
- 2 kiaušinių baltymai
- 0,5 st. džiovintų spanguolių
- 1 šaukštas vanilinio cukraus
- 3 st. kokoso drožlių
- Nutarkuotos 1 apelsino žievelės
- Žiupsnelis druskos

Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, susmulkintas džiovintas spanguoles, tarkuotą žievelę, vanilinį cukrų. Išplakite baltymus su cukrumi ir juos įmaišykite. Viską permaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite piramides ar kitos formos sausainėlius ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite 160-170 laipsnių temperatūroje kol švelniai paruduos šonai.

Patarimai: sausainėliai gali sunkiai lipti, todėl nebijokite rankomis jų stipriau paspausti. Kepant mišinys tikrai sulips ir nebebyrės. Jei norite, dėkite daugiau baltymų, lipinti bus lengviau.
Šiemet nusprendžiau geriausias savo drauges prieš Kalėdas apdovanoti popieriniais krepšeliais, pilnais kvapnių kepinių. Štai kaip pavyko idėją realizuoti.

Kokosų ir spanguolių piramidės

- 0,5 st. cukraus
- 2 kiaušinių baltymai
- 0,5 st. džiovintų spanguolių
- 1 šaukštas vanilinio cukraus
- 3 st. kokoso drožlių
- Nutarkuotos 1 apelsino žievelės
- Žiupsnelis druskos

Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, susmulkintas džiovintas spanguoles, tarkuotą žievelę, vanilinį cukrų. Išplakite baltymus su cukrumi ir juos įmaišykite. Viską permaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite piramides ar kitos formos sausainėlius ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite 160-170 laipsnių temperatūroje kol švelniai paruduos šonai.

Patarimai: sausainėliai gali sunkiai lipti, todėl nebijokite rankomis jų stipriau paspausti. Kepant mišinys tikrai sulips ir nebebyrės. Jei norite, dėkite daugiau baltymų, lipinti bus lengviau.

Šokolado ir riešutų biskotti

- 100 g. juodo šokolado
- 150 g. cukraus (geriausia rudojo)
- 250 g. miltų
- 1 šaukštas kakavos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 3 kiaušiniai
- 150 g. migdolų
- Vanilinio cukraus

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, susmulkintus riešutus, kepimo miltelius. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite į miltų mišinį ir mikseriu (lėta eiga) permaišykite. Suderkite susmulkintą šokoladą ir darsyk gerai permaišykite. Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto stalo ir perminkykite. Jei labai limpa prie rankų, pridėkite daugiau miltų. Suformuokite du kepalėlius, juos įdėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi pabarstytu miltais. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių. Išjunkite orkaitę, palikite 10 min. atvėsti. Išėmę suraikykite kepalėlius apie 1-2 cm. riekelėmis. Jas dėkite ant kepimo popieriaus ir įdėkite atgal ir orkaitę bei leiskite padžiūti, kol orkaitė pilnai atvės.

Sausainėliai su džiovintais vaisiais ir riešutais

- 100 g. sviesto
- 1 stiklinė cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė miltų
- 250 g. datulių
- 50 g. džiovintų kriaušių (galima keisti džiovintais ananasais ir pan.)
- 150 g. migdolų
- 50 g. karijų riešutų (galima dėti lazdyno, graikiškus ir kt.)
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio cinamono
- Žiupsnelio druskos

Dubenyje išsukite kiaušinius, sviestą ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Abu mišinius sumaišykite, įmaišykite smulkintus vaisius ir riešutus. Formuokite sausainius ir kepkite juos orkaitėje apie 10 minučių arba kol lengvai paruduos.

Raudono vyno biskotti

- 2,5 stiklinės miltų
- 0,5 stiklinės cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis juodųjų pipirų (arba prieskonių mišinio kepiniams)
- 1 st. raudono vyno
- 0,5 st. alyvuogių aliejaus
- 1 kiaušinis
- Sezamo sėklų
- Žiupsnelio druskos

Sumaišykite cukrų, kepimo miltelius, druską ir prieskonius ar pipirus. Įmaišykite raudoną vyną ir aliejų. Permaišykite, išsiverskite ant miltuoto paviršiaus ir perminkykite. Jei reikia, pridėkite daugiau miltų. Suformukite du kepalėlius, juos įdėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi pabarstytu miltais. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių. Išjunkite orkaitę, palikite 10 min. atvėsti. Išėmę suraikykite kepalėlius apie 1-2 cm. riekelėmis. Jas dėkite ant kepimo popieriaus ir įdėkite atgal ir orkaitę ir leiskite padžiūti, kol orkaitė pilnai atvės.


KALĖDINIS VAINIKAS


Reikės:

* Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
* Kiaušiniai 5 vnt.
* Cukrus 0,5 stikl.
* Miltai 2 stikl.
* Citrina 1 vnt.
* Soda 1 arbat. šaukštel.
* Razinos 50 g
* Aguonos 50 g
* Cukraus pudra 1 arbat. šaukštel.

Paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi išplakti iki standžių putų. Nutarkuoti citrinos žievelę, išsunkti sultis ir jomis užgesinti sodą. Margariną ištirpinti. Į kiaušinių masę sudėti miltus, nugesintą sodą, margariną, lengvai išmaišyti. Masę padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį sudėti nuplautas razinas, į kitą – nuplikintas aguonas. Sluoksniais supilti į paruoštą keksinę formą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Recepto istorija:

Šventiška ir tai yra kepinys, kuris suartiną ne tik šeimą, bet ir draugus sukviečia prie bendro stalo.


Kol kas gal užeks.Artimiausiu laiku įkelsiu dar.Ruoškitės Kūčioms ir Kalėdoms kepdamos skaniausius valgius ir desertus.Sėkmės kepant.Ps:ne visus receptus bandžiau,bet tikrai ne vieną iš šitų.Uch kaip praarau rinkdama receptus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
akvililiuks
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 74

Miestas: vilnius
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Kv. Lapkričio 17, 2011 18:31    Rašyti temą: Atsakyti su citata

ogo!! cia biski pavergt speju teko jog tiek parasyta
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
zuikis515
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 607

Miestas: Vilnius
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Kv. Lapkričio 17, 2011 21:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Teko pavargti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
zuikis515
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 607

Miestas: Vilnius
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Pen. Lapkričio 18, 2011 15:47    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Grįžtu su Kalėdinių receptų receptais. Kalėdų ir Kūčių patiekalai. Kalėdiniai receptai
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus
Aguonų pienui:
stiklinė aguonų
2 l vandens
cukraus pagal skonį
2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjaustomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.
Aguonų pienui skirtos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos. Nupylus vandenį dukart permalamos mėsmale smulkiais peiliukais arba gerai sugrūdamos grūstuve. Sugrūstos aguonos užpilamos virintu atšaldytu vandeniu arba pienu, pasaldinama ir leidžiama nusistoti. Kad nesurūgtų, aguonų pienas laikomas šaltai.
Kūčiukai (šližikai, prėskučiai)
0,5 kg. miltų, nepilna stiklinė vandens, 50 g. aliejaus, 20 g. mielių, ketvirtadalis stiklinės aguonų, 100 g. cukraus, druskos.
Iš miltų, išleistų mielių, cukraus, nuplikytų aguonų, riebalų ir druskos užminkoma tešla. Ji turi būti kietesnė negu pyragui. Laikoma šiltai, kad pakiltų. Jeigu pakilusi atrodo per minkšta, įberiama miltų, išminkoma ir vėl leidžiama pakilti. Iš tešlos daromi 1 cm skersmens voleliai, supjaustomi 1 cm ilgio gabalėliais, kurie suberiami į miltais pabarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje, kol pagels. Išimti iš orkaitės kūčiukai atvėsinami ir vėl suberiami į skardą tik storesniu sluoksniu ir džiovinami orkaitėje.
Pagerinti kūčiukai (šližikai, prėskučiai)
3 stiklinės miltų, 1 stiklinė aguonų, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas sviesto, 4 šaukštai grietinės, vanilinio cukraus, cinamono ir druskos.
Trynius ištrinti su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą, sudėti plikytas ir sugrūstas aguonas. Viską gerai sumaišius, supilti grietinę, suberti miltus, truputį druskos ir užminkyti tešlą. Cinamoną ir vanilinį cukrų suberti baigiant minkyti tešlą. Iš tešlos daryti piršto storio volelius, juos supjaustyti įstrižai, nedideliais gabaliukais dėti į miltais pabarstytą skardą ir kepti, kol kūčiukai gražiai paruduos. Atvėsusius kūčiukus duodant į stalą, užpilti aguonų pienu. Galima valgyti ir vienus, užsigeriant arbata.
Kūčių blynai
1 kg bulvių
2 kiaušiniai
2 šaukštai krakmolo
1 pakelis varškės
druska
Sutarkuoti kilogramą bulvių, įmušti du kiaušinius, įberti druskos, du šaukštus krakmolo, įdėti pakelį varškės. Viską gerai išmaišyti, iškepti blynus, dėti juos į puodą, įpilti truputį vandens ir pavirti 10 minučių. Blynai pasidaro minkšti, cepelinų skonio. Valgomi su grietine arba baltu padažu.
Silkės su troškintomis daržovėmis
Ingradientai: 44 silkės, 6 šaukštai aliejaus, 2 svogūnai, 3 šaukštai pomidorų tyrės, 1 morka, 1 salieras, actas, cukrus, lauro larelis, raudonieji pipirai, svogūno laiškai (papuošimui).
Paruošimas: Silkės išmirkomos, išvalomos, supjaustomos. Svogūnai supjaustomi griežinėliais, kitos daržovės sutarkuojamos burokine trintuve ir pakepinamos aliejuje,kol suminkštėja. Daržovės sudedamos į puodą, įpilama pomidorų padažo, 1 stiklinė vandens, acto, cukraus, prieskonių. Viskas verdama 2-3 minutes. Daržovės atšaldomos ir supilamos ant silkių.
Silkės su džiovintais grybais
3 silkės, 5 džiovinti grybai, 4 dideli svogūnai, 2 šaukštai aliejaus.
Silkės išmirkomos, nulupamos, išimami kaulai, supjaustomos gabalėliais ir sudedamos į silkinę, padarant silkės formą. Grybai išmirkomi ir verdami truputį pasūdytame vandenyje. Išvirti grybai supjaustomi rėželiais. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir kepami keptuvėje kartu su grybais. Ataušus supilama ant silkių.
Silkės su morkomis
2 silkės, 2 svogūnai, 4 morkos, 0,5 šaukštelio miltų, aliejaus, cinamono.
Silkės išmirkomos, išvalomos, supjaustomos gabaliukais, sudedamos į silkinę. Svogūnai smulkiai supjaustomi! ir pakepinami iki gelsvumo, sudedamos išvirtos ir smulkiai supjaustytos morkos, viskas išmaišoma ir trumpai pakepinama. Pusėje stiklinės vandens išmaišyti miltai supilami į keptuvę, įberiama cinamono ir maišant truputį pakepinama. Atšaldžius užpilti ant silkių ir papuošti morkų griežinėliais.
Sūdyti grybai
200 g. sūdytų grybų, 3 šaukštai aliejaus, 1 svogūnas arba poras, 0,5 petražolės šaknies, druskos, pipirų.
Išmirkyti grybai supjaustomi rėželiais, o svogūnas – griežinėliais, petražolės Šaknis stambiai sutarkuojama. Viskas gerai sumaišoma ir troškinama aliejuje.
Valgoma patiekalui atvėsus.
Grybai kepti tešloje
200-300 g. marinuotų grybų galvučių, aliejaus, petražolių lapelių.
Tešla: 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė alaus, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos.
Miltai, alus, druska ir aliejus išmaišomi, gautoje skystoje tešloje išmirkomi grybai ir kepami įkaitintame aliejuje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus.
Valgoma patiekalui atvėsus.
Bulvinės bandelės su mielėmis
15 bulvių, 1 stiklinė miltų, 20 g. mielių, druskos, aliejaus.
Neskustas bulves išvirti, nulupus sugrūsti, įdėti mielių, truputį vandens ir duoti pakilti. Po to pridėti miltų, druskos, išmaišyti ir duoti antrą kartą pakilti. Kai pakils, dėti po šaukštą masės į aliejumi išteptą skardą ir kepti.
Desertas „Kūčia“
1 stiklinė kviečių
1/2 l medaus
500 g cukraus
500 g aguonų
prieskoniniai vaisiai (razinos, graikiški riešutai, figos, migdolai)
Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą. Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais. Patiekiant suberti kviecius (per anksti išmaišyti su aguonų mase kietėja). Kūčią patiekti šiek tiek ataušinus.
Gėrimai:
Avižų kisielius
0,4 kg. stambiai maltų avižinių miltų arba avižinių dribsnių, 1,5 l. vandens, druskos.
Miltai arba dribsniai užpilami šiltu vandeniu, išmaišomi, įmetama duonos plutelė ir kelios medžio anglys. Laikoma kambario temperatūroje apie 1 parą. Paskui perkošiama, pripilama iki 1 litro vandens ir juo dar kartą perplaunami miltai. Skystis supilamas į puodą, pasūdomas, užvirinamas ir 2-3 min. verdamas maišant. Gaunamas vidutinio tirštumo kisielius. Atšaldytas valgomas su aguonų pienu.
Spanguolių kisielius
1 stiklinė spanguolių, 1 litras vandens, 150 g. cukraus, 0,5 stiklinės krakmolo, cinamono, gvazdikėlių.
Iš perrinktų ir nuplautų sumaigytų uogų išspaudžiamos sultys. Liekanos užpilamos vandeniu ir pavirinamos su cukrumi bei prieskoniais. Perkošto nuoviro ir sulčių turi būti 1 litras. Nuoviras užvirinamas, supilamas išleistas krakmolas, viskas užvirinama ir supilamos išspaustosios sultys.
Kalėdų seniai
Kalėdų Senelio komentaras:
Jei nėra galimybės išsikviesti į namus, mane galite pasigaminti patys! Ir net ne vieną, o kelis . Taigi, Kalėdų senių receptas -
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
85 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
85 g tirpinto sviesto
250 ml šilto pieno
2 šaukštai kondensuoto pieno
10 razinų
20 valytų migdolų
10 cukraus sirupe konservuotų vyšnių
1 cukraus sirupe konservuota ir sukapota citrina
Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75 g cukraus, vanilinį cukrų, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskui vidutiniu greičiu tešlą maišykite 5 minutes. Tešlą pastatykite šiltai, kol jos tūris padvigubės ir atsiras burbuliukų. Ant lentos tešlą dar kartą išminkykite rankomis.
Tešlą padalinkite į keturias lygias dalis. Iškočiokite ovalios formos lakštus ir, uždėję kartoninį trafaretą, išpjaukite figurėles.
Kalėdų senius sudėkite į dvi sviestu pateptas skardas ir aptepkite kondensuotu pienu. Paistelkę fantaziją, papuoškite razinomis, migdolais, vyšniomis ir citrinos gabaliukais. Leiskite 20 min. tešlai pakilti. Pašaukite į 200-225 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš likusių 10 g cukraus ir trupučio vandens pagaminkite glajų ir juo patepkite ką tik iš orkaitės ištrauktus senius.
Aguoninis pyragas
500 g aguonų
400 g cukraus
10 kiaušinių
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 lašai migdolų aliejaus
Trynius ištrinti su cukrumi, kol bus puri masė, išmaišyti ją su nuplikytomis ir gerai nusunktomis aguonomis. Standžiai išplakti baltymus, išmaišyti su kiaušinių-aguonų mase, suberti maltus džiūvėsėlius ir aliejų. Tešlą atsargiai supilti į didelę tortinę, kepti 1 val. Iš tortinės galima išimti visiškai ataušinus. Tinka valgyti tuoj pat, o taip pat iš šio pyrago galima padaryti perteptą kremu aguoninį tortą.

Aguonų vyniotinis (Kalėdoms)
Įdaras:
125 g pieno
80 g sviesto arba margarino
2 a. š. citrinos žievelės
150 g cukraus
200 g obuolių
100 g razinų
250 g trintų aguonų
Tešla:
70 g sviesto arba margarino
250 g miltų
Žiupsnis druskos
+ 20 g tirpinto sviesto vyniotiniui patepti
Glazūra:
45 g cukraus pudros
3 a. š. citrinos sulčių
Gaminimas:
1. Įdaras – pienas + sviestas + žievelė + cukrus + aguonos, kaitinti 30 min, visą laiką maišyti. Obuolius sutarkuoti stambia tarka. Obuolius ir razinas sudėti į masę.
2. Tešla – ištirpinti sviestą. Sumaišyti miltus + druska + 125 g drungno vandens + 50 g sviesto. Suminkyti, leisti 30 min. pastovėti.
3. Tešlą iškočioti ant miltais barstyto rankšluosčio, rankomis ištempti, kad būtų plonas lakštas. Patepti 20 g sviesto, dėti įdarą, iš kraštų palikti 3 cm. Susukti vyniotinį, padėti ant skardos, iš folijos padaryti bortus. Vyniotinį patepti sviestu. Kepti 50 min.
4. Glazūruoti, puošti aguonomis, riešutais.
Imbierinė tešla
225 g miltų
Druskos
1 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. malto imbiero
½ a. š. cinamono
125 g sviesto gabaliukais
100 g smulkaus cukraus
2 v. š. tamsaus sirupo
1 kiaušinis
Miltai + druska + kepimo milteliai + imbieras + cinamonas + cukrus + sviestas. Sutrinti, kad tešla būtų kaip trupiniai. Įpilti sirupą ir įmušti kiaušinį. Tešlą suformuoti į rutulius ir įdėti 30 min į šaldytuvą. Iškočioti tešlą iki 3 mm storio, išspausti arba supjaustyti sausainių formas. Kepti 12-15 min. Leisti ataušti skardoje, puošti glajumi, kokoso drožlėmis…
Šv. Hildegardos iš Bingeno Džiaugsmo sausainiai
apie 1157 m. iš traktato Physica Liber Simplicis Medicinae
Šv. Hildegarda sako:
„Valgyk jų dažnai ir jie nuramdys bet kokį širdies ar minties kartėlį, tavo klausa ir pojūčiai atsivers. Tavo protas bus džiaugsmingas, pojūčiai nutyrinti, o žalingos nuotaikos slops…“
Receptas
¾ stiklinės margarino arba sviesto;
1 stiklinė rudo cukraus;
1 kiaušinis;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
¼ šaukštelio druskos;
1 ½ stiklinės miltų;
1 šaukštelis malto cinamono;
1 šaukštelis malto muskato riešuto;
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių.
Sviestą ar margariną reikėtų palikti suminkštėti, tuomet išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį.
Atskirame inde sumaišyti birius produktus. Pusę kiekio sudėti į sviesto masę, gerai išmaišyti. Supilti kitą pusę, išmaišyti labai kruopščiai. Tešlą galima įdėti į šaldytuvą, kad būtų lengviau formuojama.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suplokite, kad būtų plokšti.
Kepti 12-15 minučių, kol krašteliai parus. 5 minutes palikite atvėsti skardoje, paskui perkelkite ant grotelių, kad sausainiai visiškai atvėstų.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
R a s a
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 117

Miestas: Alytus
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Št. Lapkričio 19, 2011 17:09    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Ateinu ir aš pasireikšti šioje temoje
Kepiau tokį pyragą, tik nedėjau riešutų kaip buvo nurodyta recepte.
Receptą galite rasti http://www.mama.lt/show-recipe/1689/Skaniausias-pasaulyje-sokoladinis-pyragas

Mėgstančioms saldumą kaip tik Skanu
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
zuikis515
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 607

Miestas: Vilnius
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Št. Lapkričio 19, 2011 17:13    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Rasa,kepiau šitą pyragą.Nerealus.O šiandie kpiau imbierinius sausainius ir obuoliu pyraga su traskia plutele ant virsaus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
E-Asta
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 10 Kovo 2010
Pranešimai: 680

Miestas: Mažeikiai
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Št. Lapkričio 19, 2011 17:22    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Labai graziai atrodantis pytagas, reikes ir man isbandyti .
_________________
Pasaulis apvalus - gali ateiti išeidamas.
http://estacraft.blogspot.com/
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Čiūva
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 2072
Pagyrimų: 1

Miestas: Kaunas
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Sk. Lapkričio 20, 2011 14:05    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Sveikos!
Norėjau paklausti tokio dalyko:
Štai receptuko dalys:

Tešlai:
Kiaušiniai, 6 vnt.;
Miltai, 2 stikl.;
Cukrus, 1 stikl.;
Vanilės ekstraktas, 2 a.š.;
Druska, 1 žiups.;
Sviestas, 200 gr.;


Norėjau paklausti kas yra "2 a.š." ?
Koks čia kiekis?
Labai dėkui už atsakymą.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Oksa
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 159

Miestas: Raseiniai
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Sk. Lapkričio 20, 2011 14:20    Rašyti temą: Atsakyti su citata

2 arbatiniai šaukšteliai, Čiūva.
_________________
Mano kampelis ♥♥♥
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
akvililiuks
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 74

Miestas: vilnius
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Sk. Lapkričio 20, 2011 15:07    Rašyti temą: Atsakyti su citata

siandien spurgas kepsiu pasakysiu kaip sekesi jei skanios bus, tai recepta parasysiu
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
zuikis515
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 607

Miestas: Vilnius
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Sk. Lapkričio 20, 2011 17:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Akvililiuks,sėkmės.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Čiūva
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 2072
Pagyrimų: 1

Miestas: Kaunas
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Sk. Lapkričio 20, 2011 17:40    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Oksa rašo:
2 arbatiniai šaukšteliai, Čiūva.


Ir kai nesusiprotėjau... Ačiū labai, tau, Oksa.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Oksa
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 159

Miestas: Raseiniai
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Sk. Lapkričio 20, 2011 19:30    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Čiūva, nieko, visiems pasitaiko
_________________
Mano kampelis ♥♥♥
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
akvililiuks
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 74

Miestas: vilnius
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Sk. Lapkričio 20, 2011 20:35    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Super duper skanios varskes spurgytes
300 g varškės (geriausia pas mociutes kaime gautos )
2 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
Maždaug 5 šaukštai miltų
1 a.š. kepimo milteliu
Savaime aisku riebalų virimui
1 sauksto degtines (tam kad spurgos neprisigertu riebalu)
cukraus pudros užbarstymui

Varškę reikia gerai ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius, gerai išmaišyti. Tada ipilti sauksta degtines. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijojant sudėti į varškę. Maišyti šaukštu. Turi buti labai tiršta lipni tešla, kurią dar šiaip ne taip galima maišyti šaukštu. Jei lengvai maišosi, dar šiek tiek miltų reikia – na kad būtų jau beveik minkoma, bet dar suvaldoma šaukštu.
Puode arba gilioje keptuvėje užkaitinti riebalus. Pasistatyti bliūdą su tešla šalimais – čia nesigaus pirma suformuoti, o paskui kepti, čia viskas turi vykti lygiagrečiai. Ir dar reikia vandens – šaukštą pasidažyti ir rankas sudrėkinti.
Nu ir pradedam – šlapiu šaukštu atkabinam gabaliuką tešlos, maždaug graikiško riešuto dydžio, drėgnomis rankomis sukočiojame rutuliuką ir iškart dedam į karštus riebalus. Atsignybiam kitą - sukočiojam – pliumt į riebalus. Zodziu:pliumt-pliumt-pliumt ir pasidaro.dar nepamirskit dedant spurgyciu i puoda iskart pamaisyti.
Virdamos jos apsiverčia pačios, reikia tik laiku išgriebti, nuvarvinti ir užkrapinti cukraus pudros.
Skanesnės kol šiltos. Dėl to, kad tešloje mažai miltų, jos itin minkštutės, o tas sukočiojimas delnuose suformuoja tokią plutelę, kuri irgi yra minkšta, bet neleidžia spurgai prisisiurbti riebalų.
Dar gali prisigerti riebalų, jei sumestos į nepakankamai karštą aliejų. Bet jei aliejus per daug karštas, gali paviršius apskrusti, o viduj likti žalia tešla(maniskems taip kelioms ir atsitiko ). Čia reikia tiesiog atitaikyti. Nėra taip sudėtinga, kaip atrodo iš šio aprašymo.


gavosi nerealios, burnoj tirpo pagal recepta kai dariau tai gavosi tiek




dariau pirmasyk, bet gavosi pasakiskos kas netingi pabandykit:D
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Citra.
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 07 Balandžio 2009
Pranešimai: 1023

Miestas: Panevėžys
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Št. Lapkričio 26, 2011 18:49    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kaip tik norėjau tą patį receptą idėt! Super duper tos spurgytės!
_________________
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
mergyte
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 15 Spalio 2008
Pranešimai: 285


Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Kv. Balandžio 05, 2012 12:07    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Parašykite koki gerą, skanų ir patikrintą keksiuku receptuka
_________________
Mano darbai
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Menora
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 1139


Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Kv. Balandžio 05, 2012 13:24    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Mergyte, štai
Šimtą kartų išbandytas ir niekada nenusivyliau
http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/pusryciu-ir-popiecio-arbatos-keksiukai/
Galima dėti ir daugiau bananų, aguonų, kitų džiovintų vaisių, kepti kaip keksą ar pyragą... Žodžiu, kaip norite, taip pasikoreguojate tą receptą. Beje, aš tik kartą dariau su kefyru, skaniai gavosi, o visus kitus kartus dėjau jogurtą su priedais (kai kurie jogurtai būdavo verkiantys, t.y. kelios dienos pasibaigęs galiojimas, tačiau viskas super gaudavosi )

Ir neseniai išbandžiau "Negriuko" keksiukus. Jeigu žinote, yra toks pyrangas "Negriukas". Tai aš tiesiog dėjau daugiau grietinės ir tik 6 šaukštus miltų ir pyliau į keksiukų formeles. Mmmm, suvalgėm per kokias 15 minučių
Negriuko receptas:
http://www.gaspadine.lt/patiekalas/pyragas_negriukas.html
Grietinės dėjau vieną didelį pakelį ir vieną mažiuką, o miltų 6 šaukštus Skanumėlis

_________________

Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
laima88x
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 1


Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Antr. Balandžio 10, 2012 17:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Ohoho, kiek čia visokio gerio! Reikia tik mėginti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
GabUua
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 1119

Miestas: Joniškis
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Št. Gegužės 05, 2012 22:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Sveikos
Žinau, kad šioj temelėj pilna visokių puikių receptų, bet vat kai staigiai prireikia, nėra laiko lakstyt po 27 puslapius
Taigi, ateinu su prašymu saldumynų mėgėjoms:
Viename lietuvės bloge radau beprotiškai skaniai atrodančių skanėstų, tik va problema - net neįsivaizduoju, kaip juos pagaminti. Pasiieškočiau internete, bet va kad laikas spaudžia. Taigi būtų be galo didelis AČIŪ, jei kokia auksarankė parašytų receptą (žinoma, jei jį žino )

O skanėstai atrodo taip:


Ir dar būtų labai malonu, jei kas nors įmestų šių paprastučių keksiukų receptą (aš kulinarijoje dar visiškai pradedanti, tad absoliučiai nieko neišmanau )



AČIŪ
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Menora
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 1139


Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Št. Gegužės 05, 2012 23:10    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Sveikutė, pirmoje nuotraukoje dešiniam kampe tai tikrai į zefyrus panašu, radau kažkokį jų receptą : http://www.patiekalai.lt/receptai-zefyrai/1911/
O pagal nuotrauką tai nenusprensim koks receptas, bet manau, kad čia labai paprasta Gal padės tas pranešimas kur aš Mergytei parašiau

_________________

Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
GabUua
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 1119

Miestas: Joniškis
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Sk. Gegužės 06, 2012 14:22    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Ačiū labai
Žinau, jog pagal nuotrauką recepto neišgalvosi, tiesiog galbūt kokia auksarankė gamino ką nors panašaus į tai, juk vistiek žinos kaip jie atrodo
O dėl to keksiukų recepto, tai jau bandžiau, be galo skanūs gavsi

_________________
Mano puodeliukas
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
mergyte
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 15 Spalio 2008
Pranešimai: 285


Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Pir. Rugsėjo 24, 2012 18:41    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Darau pasitiliažus, bet neturiu maistiniu dažų. Su kuo dar galima ta mase nudažyti?
_________________
Mano darbai
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
mergyte
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 15 Spalio 2008
Pranešimai: 285


Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Tr. Lapkričio 14, 2012 10:26    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Niekaip nesuprantu, kodel man niekad neišeina iškepti biskvito su krakmolu. Man tas biskvitas subliūkšta ir sukietėja išimtas iš orkaitės. Nors visada darau taip, kaip parašyta. Tešla gaunasi normali, na bet rezultatas nelabai
_________________
Mano darbai
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Pinto
Forumo dalyvis
Forumo dalyvis



Prisijungė: 01 Sausio 1970
Pranešimai: 122

Miestas: Vilnius
Medaliai: Nieko

PranešimasParašytas: Tr. Lapkričio 14, 2012 14:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O man ten viršuje kairėje panašu į morengus, tai jei ką jie daromi iš išplaktų kiaušinio baltymų su cukrumi.

Mergyte , pagal kokį tu receptą kepi? aš tai kai kepu ten be jokio krakmolo būna, jis tikrai būtinas? Gal per daug jo įdedi, kad sukietėja po to labai.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
 Pardoutuvių katalogas block





Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Diskusijos Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 2728

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume








Copyright © 2006-2011 auksarankes.lt Visos teisės saugomos Lietuvos Respublikos įstatymų
Draudžiama be raštiško www.auksarankes.lt leidimo naudoti ir platinti šiame tinklalapyje esančią bet kokią grafinę bei tekstinę informaciją kitose interneto svetainėse bei žiniasklaidos priemonėse.
Powered by phpBB © 2014 phpBB Group