Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
kiparise Konsultantė

Prisijungė: 08 Vasario 2010 Pranešimai: 117 Pagyrimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Tr. Gegužės 19, 2010 22:22 Rašyti temą: NATŪRALAUS MUILO GAMINIMAS |
|
|
Sveiki visi, kas domitės natūralaus muilo gaminimu
Kviečiu dalintis patirtimi ir žiniomis, ne tik apie tai, kaip pasigaminti muilą namų salygomis, bet ir kaip pasirinkti tinkamas medžiagas, kaip kurti receptūras ir pan.
Neįsižeiskite, bet ši erdvė skiriama tik tikram muilui - gaminamam iš šarmo ir aliejų, todėl čia tikrai nebus atsakinėjama į klausimus apie muilo gaminimą iš bazių ir pan.
Būtų gerai, kad dar nė karto nebandžiusieji pasigaminti muilo, prieš čia klausdami, perverstų Akedemijos VI Muilo klasės puslapius. |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
angelo Forumo dalyvis


Prisijungė: 04 Vasario 2008 Pranešimai: 478
Miestas: Trakų. r. sav. Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Kv. Gegužės 20, 2010 08:17 Rašyti temą: |
|
|
Sveiki, kaip malonu kad "tikros" muilininkės turės savo kampelį. Svajoju apie šampuninį muilą, nes bandžiau plauti galvą su savo "Rimtu eksperimentu", tai plaukai buvo riebaluoti, kaip neplauti mėnesį kokį, bet aš užmiršau su acto tirpalu perskalaut... _________________
  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
kiparise Konsultantė

Prisijungė: 08 Vasario 2010 Pranešimai: 117 Pagyrimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Kv. Gegužės 20, 2010 11:12 Rašyti temą: |
|
|
Angelo, smagu tave matyti čia...
dėl muilo-šampūno, tai nepamenu taviškio "R.eksp." sudėties, bet bendra taisyklė tokia: recepte turėti būti daugiau drėkinančių ingredientų, tokių kaip alyvuogių, sviestmedžių, kanapių sėklų, jojobos, itin gerai tinka ricinos aliejus, taip pat ožkų pienas ir pan.
Perskalavimui tinka minkštas, parūgštintas vanduo (actu ar citrinos sultimis), taip pat gerai vaistažolių nuovirai, tik su jais daugiau vargo, bet poveikis atperka...
Bet praktiškai, tai ne visiems plaukams vienodai gerai tinka tas pats receptas, todėl tenka ieškoti savojo... |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Mr. Sweet Forumo dalyvis


Prisijungė: 05 Gegužės 2010 Pranešimai: 338
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Pir. Gegužės 24, 2010 20:35 Rašyti temą: |
|
|
Niekada nebandžiau muilo pagaminti. Knygoje rašoma muilo gamybą darant su parafinu. Nieko nesuprantu, nes tokio dalyko kaip parafinas negirdėjau niekada. Gal bandėte daryti su parafinu ar žinote ką nors? |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
kiparise Konsultantė

Prisijungė: 08 Vasario 2010 Pranešimai: 117 Pagyrimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Antr. Gegužės 25, 2010 11:50 Rašyti temą: |
|
|
Įdomu, kokioje knygoje apie muilo gamybą su parafinu rašoma? Gal galite parašyti pavadinimą, autorių.
Iš esmės parafinas nėra geras dalykas, dėl to, kad tai yra naftos produktas. Geriau naudoti natūraliaus vaško produktus, tokius kaip bičių, sojų vaškas.
Muilas gaminamas su bičių vašku, tačiau jo dedama plyginus labai nedaug, rekomenduotina tik iki 6%.
Galbūt skaitėte apie parafino vašką (spalvotą), kuriuo dažomas muilas, bet tikrai to daryti nepatarčiau, nes juo tik užteršite natūralius aliejus ir sugadinsite muilą. Spalvotą muilą galima išgauti ir naudojant natūralias medžiagas, tokias kaip kurkumos prieskoniai ir pan. Tik taip pasigaminsite tikrai sveikesnį muilą nei pirktinis... |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Velse Forumo dalyvis


Prisijungė: 31 Sausio 2010 Pranešimai: 333 Įspėjimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Antr. Gegužės 25, 2010 14:52 Rašyti temą: |
|
|
Sveika, norėjau pasiklausti, kai yra daromas muilas su žolėmis pvz.: Ramunėlės, liepžedžiai ar dar kas. Džiūdamas muilas papelyja. Galima jį naudoti? Ar kažkas yra blogai daroma? Kaip būtų galima jų išvengti? Džiovinu 2-1,5 mėn. |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
angelo Forumo dalyvis


Prisijungė: 04 Vasario 2008 Pranešimai: 478
Miestas: Trakų. r. sav. Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Kv. Gegužės 27, 2010 09:35 Rašyti temą: |
|
|
Mano receptukas
Rimtas eksperimentas
370 g. alyvuogių aliejaus
100 g. saulėgrąžų aliejaus
300 g. kokosų aliejaus
50 g. kviečių gemalų aliejaus
13 g. ricinos aliejaus
130 g kakavos sviesto
138 g. NaOH
380 g H2O
Pasirodo reikia brandinti kito receptuko mintį...
ricinos dėčiau 50 g. ar 100 g.
alyvuogių aliejaus reiks 0,5 litro nusipirkti... tai turėsiu kiek reikia
reikia dar kitų aliejukų pasižvalgyti Trakuose, gal yra...
O kokią dgmz proporciją imti?
Alyvuogių aliejumi muilo nepagadinsiu, bet kad kitų aliejų nepadauginti....
noriečiau jau nusipirkti tiek kiek reikia... _________________
  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Mr. Sweet Forumo dalyvis


Prisijungė: 05 Gegužės 2010 Pranešimai: 338
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Kv. Gegužės 27, 2010 18:36 Rašyti temą: |
|
|
Štai, mano knygoje aprašoma muilo eiga:
Reikės:
100 g gero balto muilo
20 g parafino
1 šaukšto migdolų aliejaus
Maistinių dažų
15 ml eterinio aliejaus
1.Į dubenį sutarkuok muilą ir parafiną. Įpilk migdolų aliejaus,keletą lašų maistinių dažų ir eterinio aliejaus.
2.Mišinį ištirpink vandens vonelėje. Dubenį įstatyk į puodą,į jį iki pusės įpilk
vandens. Uždek viryklę ir kaitink ant silpnos ugnies. Maišyk mediniu šaukštu.
3.Formeles ištepk aliejumi ir supilk į jas mišinį.
4.Palik nakčiai džiūti.
Kaip supratau, čia tas paprasčiausias būdas daryti muilą be natrio šarmo. Tik su tuo parafinu nieko nesupratau. |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
kiparise Konsultantė

Prisijungė: 08 Vasario 2010 Pranešimai: 117 Pagyrimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Št. Gegužės 29, 2010 21:19 Rašyti temą: |
|
|
Sveiki,
galima daryti dvejopai:
a) pasiekus pėdsako konsistenciją, berti sausas smulkintas/nesmulintas žoles
b) pasigaminti žolių ištrauką, atvėsinti ir naudoti vietoj paprasto vandens.
O muilas genda galbūt dėl to, kad vanduo iš krano. Reikia naudoti distiliuotą. Taip pat muilas gali gesti ir dėl per didelio % pariebinimo, netinkamo šarmo kiekio apskaičiavimo, pvz. jeigu yra dėta perdaug saulėgražų aliejaus - muilas turi ypatybę greičiau gesti... pasidomėkite rekomenduojamomis tam tikrų aliejų normomis muile
Šiaip jei receptas gerai subalansuotas, šarmas tiksliai apskaičiuotas, toks muilas gesti netūrėtų ir turėtų laikyti net kelis metus. Naudoti gendančio, įgavusį nemalonų "apkartusį" kvapą muilo, tai kaip ir bet kurios gendančios kosmetikos priemonės, nevertėtų, bet kokį skudurą, matyt, praplauti galima kuo puikiausiai... nes putojimas ir plaunančiosios, kad ir gendančio muilo, savybės išlieka. Tačiau odą gali dirginti...
Fashion rašo: | Sveika, norėjau pasiklausti, kai yra daromas muilas su žolėmis pvz.: Ramunėlės, liepžedžiai ar dar kas. Džiūdamas muilas papelyja. Galima jį naudoti? Ar kažkas yra blogai daroma? Kaip būtų galima jų išvengti? Džiovinu 2-1,5 mėn. |
[ Št. Gegužės 29, 2010 20:25 ]
Na, siūlyčiau tą knygą mesti kuo toliau, nes tai, ką cituojate, tikrai nėra "sveikesnis muilas". Ar tikrai norite "gerą baltą muilą" praturtinti naftos produktu???
Tai yra muilo perlydymas arba, mano asmenine nuomone, bevertė terlionė. Kaip jau minėjau perlydymo čia neaptarinėsime. Bet jei to imsitės, tai vietoj parafino bent jau rinkitės natūralų bičių vašką.
Tikras muilas gaminamas iš natrio šarmo ir aliejų. Ir tikrai nėra tas šarmas toks baisus...
Mr. Sweet rašo: | Štai, mano knygoje aprašoma muilo eiga:
Reikės:
100 g gero balto muilo
20 g parafino
1 šaukšto migdolų aliejaus
Maistinių dažų
15 ml eterinio aliejaus
<...>
Kaip supratau, čia tas paprasčiausias būdas daryti muilą be natrio šarmo. Tik su tuo parafinu nieko nesupratau. |
[ Št. Gegužės 29, 2010 21:14 ]
Angelo,
Gali dar pažaisti su "Rimtuoju eksperimentu". Viena iš gudrybių - tobulinti bazinį receptą, kol gausis toks, kokio tau reikia - tinkantis tavo odai ir pl. Paskui galima žaisti su priedais. EA ir praturtinti nedideliais kiekiais kt. aliejų.
Imantis vis naujų kompozicijų, sunkiau suprasti, kaip kas "veikia". Kol nesigauna norimas rezultatas, geriau eksperimentuoti su keliais aliejais, o vėliau didinti ingredientų sk. Pvz. gali išmėginti tokį variantą:
48% alyvuogių aliejaus
30% kokosų aliejaus
7 % ricinos aliejaus [rek. norma iki 10%]
15% kakavos sviesto
arba gaminti vadinamąjį Kastilijos muilą: pvz.: alyvuogių al. maišyti tik su vašku. Geras švelnus muilas gaunasi, nors ir labai paprasta atrodo - tik vienas aliejus
angelo rašo: | Mano receptukas
Rimtas eksperimentas
370 g. alyvuogių aliejaus
100 g. saulėgrąžų aliejaus
300 g. kokosų aliejaus
50 g. kviečių gemalų aliejaus
13 g. ricinos aliejaus
138 g. NaOH
380 g H2O
Pasirodo reikia brandinti kito receptuko mintį...
ricinos dėčiau 50 g. ar 100 g.
alyvuogių aliejaus reiks 0,5 litro nusipirkti... tai turėsiu kiek reikia
reikia dar kitų aliejukų pasižvalgyti Trakuose, gal yra...
O kokią dgmz proporciją imti?
Alyvuogių aliejumi muilo nepagadinsiu, bet kad kitų aliejų nepadauginti....
noriečiau jau nusipirkti tiek kiek reikia... |
|
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Velse Forumo dalyvis


Prisijungė: 31 Sausio 2010 Pranešimai: 333 Įspėjimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Št. Gegužės 29, 2010 22:55 Rašyti temą: |
|
|
Supratau. |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
angelo Forumo dalyvis


Prisijungė: 04 Vasario 2008 Pranešimai: 478
Miestas: Trakų. r. sav. Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Antr. Birželio 01, 2010 15:14 Rašyti temą: |
|
|
kiparise rašo: | recepte turėti būti daugiau drėkinančių ingredientų, tokių kaip alyvuogių, sviestmedžių, kanapių sėklų, jojobos, itin gerai tinka ricinos aliejus, taip pat ožkų pienas ir pan. |
reikės pieno pagrindu daryti, man baigiamasis labai patinka, toks švelnus o jojobos ar kanapių sėklų kiek procentaliai reikia į receptą dėti
simonsijų netinka šampuniniam muilui....
kiparise rašo: |
Pvz. gali išmėginti tokį variantą:
48% alyvuogių aliejaus
30% kokosų aliejaus
7 % ricinos aliejaus [rek. norma iki 10%]
15% kakavos sviesto |
tokį reikės išbandyti, bet ar jis šampuniniam tiktų.... _________________
  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Kvaki Konsultantė


Prisijungė: 13 Balandžio 2009 Pranešimai: 579 Pagyrimų: 2
Miestas: Visaginas Medaliai: 1 (Daugiau...)
|
Parašytas: Antr. Birželio 01, 2010 21:14 Rašyti temą: |
|
|
Angelo, kur čia Kiparise rašė, kad netinka šampūniniam muilui simonsidijų aliejus?
Aš kai receptų ieškojau, tai kaip tik radau, kad šampūniniam muilui tinka simonsidijos ir dar nemažai ricinos.
beje simonsidijų al ir jojobos yra vienas ir tas pats. _________________ Kas sueda laisvalaiki...
Atrask Frivolite! |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
angelo Forumo dalyvis


Prisijungė: 04 Vasario 2008 Pranešimai: 478
Miestas: Trakų. r. sav. Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Tr. Birželio 02, 2010 09:08 Rašyti temą: |
|
|
nežinojau, tai tada tinka, radau vaistinei, bet suabejojau ar tinka....
įdomu, kiek jo cecepte naudoti?
ar tiktų toks derinis
ricinos al. 10%
kokosų al. 30%
alyvuogių al.50%
simosidijų al.10%
gal tiks toks derinukas.... _________________
  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
kiparise Konsultantė

Prisijungė: 08 Vasario 2010 Pranešimai: 117 Pagyrimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Sk. Birželio 06, 2010 00:20 Rašyti temą: |
|
|
Simondsijų aliejus yra lietuviškas Jojoba oil atitikmuo, bot. Simmondsia chinensis. Kadangi LT užsieninių aliejų naudojimas bei domėjimasis tik pastaruoju metu populiarėja, sudėtinga su vieninga terminija...taigi patarčiau renkantis naujus aliejus sužinoti bot./ lotynišką jo pavadinimą, tuomet bus mažiau painiavos.
Simondsijų aliejus be jokios abejonės tinkamas ingredientas muilui. Pats aliejus stabdo plaukų slinkimą, saugo galiukus nuo lūžinėjimo.
Be visų gerų jo savybių, jis yra "stabilusis" aliejus, kurio galiojimas net keli metai. Taip pat jis stabilizuoja ir kitus aliejus mišinyje. Muilui jis suteikia kremiškos putos, drėkinančių savybių. Tačiau muilui rekomend. naudoti ne daugiau kaip 5-10%.
Kanapių aliejus - priešingai - yra trumpo galiojimo laiko - iki pusės metų. Todėl muilui optimaliausia norma max. iki 10%. Muilui suteikia kreminės, šilkinę putą, malonus odai. Aliejus maitina plaukų svog. - stiprina,minkština, švelnina plaukus.
Taigi bendras patarimas eksperimentuojantiems su retesniais aliejais - reiktų prisiminti tris paprastus dalykus:
1)nepadauginti - neviršyti 10%
2)išsiaiškinti, ar aliejus stabilus (koks jo galiojimo laikas) - jei trumpas - naudoti mažiau, jei stabilus - galima ir daugiau
3)išsiaiškinti, ar aliejus turi ypatybių minkštinti muilą - jei taip - kiekio nedidinkite.
Angelo, tavo derinukas prašosi eksperimento Kaip jau žinai iš muilo klasės, kuriant receptus arba juos skaičiuojant spec. skaičiuoklėmis, šito recepto rodikliai nebus geri, tačiau čia reikalas sukasi aplink alyvuogių aliejų, todėl turi išmėginti. Gal dėl užtikrintumo pirmam bandymui pamažink ricinos ar /ir simond. al. iki 5-7%, nors kokosų yra maksimalus kiekis... deja, teks pasikliauti intuicija... toks jau tas muilas...slidus kartais būna
angelo rašo: |
nežinojau, tai tada tinka, radau vaistinei, bet suabejojau ar tinka....
įdomu, kiek jo cecepte naudoti?
ar tiktų toks derinis
ricinos al. 10%
kokosų al. 30%
alyvuogių al.50%
simosidijų al.10%
gal tiks toks derinukas.... |
[ Št. Birželio 05, 2010 23:30 ]
Dėl muilo receptų...
jų internete galima surasti visą begalybę, tačiau siūlyčiau atkreipti dėmesį, kad rimtesniuose muilininkų svet. surasite ir perspėjimą, kad prieš imantis muilo burtų, vertėtų pasirinktą receptą patikrinti - t.y. perskaičiuoti šarmo ir vandens kiekius, ingredientų savybes ir proporcijas ir pan. Išanalizavus receptą, žinosite, ko tikėtis ir galėsite jį pakoreguoti taip, kad gautumėte tokį muilą, kokio jums reikia. Kitu atveju, lieka aklasis eksperimentas... |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
olivyte Forumo dalyvis

Prisijungė: 13 Birželio 2010 Pranešimai: 3
Miestas: Vilnius Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Sk. Birželio 13, 2010 19:55 Rašyti temą: Minkštas muilas |
|
|
Sveiki,
Rašau Jums pirmą kartą. Mano šeštasis muilas prisvilo
Sukietėjo tik penktą parą po virimo. Stingimo laikas buvo parašyta apie 20 min, man stingo 1,5 h.
Manau, kad padariau kelias esmines klaideles:
1) reikėjo 425 gr. abrikosų kauliukų aliejaus (pritrūkau 31 gr., tai įpyliau simondsijų)
2) vietoj 57 gr. baltojo bičių vaško įdėjau paprasto.
Šiame recepte nebuvo kokosų aliejaus. Visi mano prieš tai virti muilai buvo su kokosais
Ar geriau jį pervirti? Bijau, kad bus nepavykęs :P
Labai prašau Jūsų konsultacijos  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
kiparise Konsultantė

Prisijungė: 08 Vasario 2010 Pranešimai: 117 Pagyrimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Sk. Birželio 13, 2010 23:04 Rašyti temą: |
|
|
olivyte,
manau, kad esminė bėda tikrai yra dėl to abrikosų k.al. "nepritekliaus". Aliejus galima keisti tokiais, kurių SAP indeksas yra vienodas. Arba pakeitus aliejus, reikia perskaičiuoti NaOH ir H20 kiekius.
Abrikosų k. al. SAP yra 0,139 (kai kur rasi 0,135)
simondsijų - 0,066 (0,067)
Taigi šiems aliejams reikia skirtingo šarmo kiekio, kad jie tinkamai "susimuilintų".
Bičių vaškas - ar baltas, ar geltonas - tikrai neturi reikšmės, nes jų SAP vienoda. Paprastai kai kuriuose receptuose nurodomas baltas vaškas daugiau dėl estetinių dalykų - kai norima gauti baltos spalvos muilą.
Pėdsako susidarymo laikas gali būti labai įvairus - tai priklauso ir nuo maišymo būdo, ir nuo ingredientų, temperatūrų, tačiau šiuo atveju, tai greičiausiai vyko dėl neperskaičiuoto šarmo kiekio.
Ar šį muilą galima išgelbėti? Reiktų žinoti, koks yra jo receptas? ir kokių ypatybių gavosi muilo gabalėliai. Šiaip, kiek man teko "taisyti", perlydžius, muilas niekada nesigauna toks geras , kaip pagal tinkamai subalansuotą receptą... |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
olivyte Forumo dalyvis

Prisijungė: 13 Birželio 2010 Pranešimai: 3
Miestas: Vilnius Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Sk. Birželio 13, 2010 23:54 Rašyti temą: |
|
|
kiparise rašo: | olivyte,
manau, kad esminė bėda tikrai yra dėl to abrikosų k.al. "nepritekliaus". Aliejus galima keisti tokiais, kurių SAP indeksas yra vienodas. Arba pakeitus aliejus, reikia perskaičiuoti NaOH ir H20 kiekius.
Abrikosų k. al. SAP yra 0,139 (kai kur rasi 0,135)
simondsijų - 0,066 (0,067)
Taigi šiems aliejams reikia skirtingo šarmo kiekio, kad jie tinkamai "susimuilintų".
Bičių vaškas - ar baltas, ar geltonas - tikrai neturi reikšmės, nes jų SAP vienoda. Paprastai kai kuriuose receptuose nurodomas baltas vaškas daugiau dėl estetinių dalykų - kai norima gauti baltos spalvos muilą.
Pėdsako susidarymo laikas gali būti labai įvairus - tai priklauso ir nuo maišymo būdo, ir nuo ingredientų, temperatūrų, tačiau šiuo atveju, tai greičiausiai vyko dėl neperskaičiuoto šarmo kiekio.
Ar šį muilą galima išgelbėti? Reiktų žinoti, koks yra jo receptas? ir kokių ypatybių gavosi muilo gabalėliai. Šiaip, kiek man teko "taisyti", perlydžius, muilas niekada nesigauna toks geras , kaip pagal tinkamai subalansuotą receptą... |
Na va :P Iš to strioko ir neperskaičiavau
Receptas:
425 gr. abrikosų kauliukų (įdėjau 394 gr. abrikosų ir 31 gr jojoba)
283 gr. saldžiųjų migdolų
198 gr. alyvuogių aliejaus
57 gr. bičių vaško
283 gr. distiliuoto vandens
142 gr. natrio šarmo
2 valg. šaukštai medaus
5 ml šalavijų EA
Pritrūko man to natrio šarmo Muiliukai gavosi tokie patys, tik manau šiek tiek minštesni bus.
Ar galima bus naudoti tokį muilą? |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
angelo Forumo dalyvis


Prisijungė: 04 Vasario 2008 Pranešimai: 478
Miestas: Trakų. r. sav. Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Pen. Birželio 18, 2010 13:34 Rašyti temą: |
|
|
Jai natrio šarmo įdėta per mažai, tai muilas nebus blogas, tik greičiau ges... svarbu sukietėtų... _________________
  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
kiparise Konsultantė

Prisijungė: 08 Vasario 2010 Pranešimai: 117 Pagyrimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Antr. Birželio 22, 2010 20:58 Rašyti temą: |
|
|
olivyte, labai atsiprašau, kad iš karto negalėjau atrašyti...
dabar, kai prieš akis visas receptas, tai pagal mano skaičiavimus
NaOH turi būti 120 g (net ir su 5% pariebinimu)
H20 - 366 g (gali įvairuoti iki 337 g)
taigi, rodos, kad šarmo yra per daug, vandens mažoka, o ir taip minkštą muilą dar minkština ir medus... vaškas, nors ir itin geras muilo "kietiklis" tikriausiai nesugebės pakelti tokios naštos...
muiliukas yra minkštas dėl to, kad šis receptas nėra tinkamai subalansuotas. Nenuostabu, kad ilgai nesigavo pėdsakas. Jame nėra pakankamai tų riebalų rūgščių (lauro, miristiko, palmitino) [arba paprasčiau - kietųjų riebalų], kurios atsakingos už kietą muilą. Taip pat dėl jų stokos valomosios/plaunamosios savybės silpnos, burbuliukų irgi bus sunku išgauti, muilinimosi puta bus panaši į glitėsius... nors ilgesnis brandinimas juos sukietintų, tačiau greičiausiai pradėjus naudoti, gavę vandens, jie vėl išskystų. Per didelis šarmo kiekis gali dar ir sausinti odą.
tokių ir panašių probelmų galima išvengti renkantis arba kuriant savo receptus,kuriuos apytiksliai 60% sudaro kieti aliejai ir 40% skysti...visa kita fantazija...
Dar įdomu dėl muiliuko kvapo - ar šalavijai jaučiasi? 5 ml kaip ir mažoka tokiam kiekiui muilo...
o kaip praktiškai? Kaip dabar atrodo tie muiliukai?
olivyte rašo: |
Na va :P Iš to strioko ir neperskaičiavau
Receptas:
425 gr. abrikosų kauliukų (įdėjau 394 gr. abrikosų ir 31 gr jojoba)
283 gr. saldžiųjų migdolų
198 gr. alyvuogių aliejaus
57 gr. bičių vaško
283 gr. distiliuoto vandens
142 gr. natrio šarmo
2 valg. šaukštai medaus
5 ml šalavijų EA
Pritrūko man to natrio šarmo Muiliukai gavosi tokie patys, tik manau šiek tiek minštesni bus.
Ar galima bus naudoti tokį muilą? |
olivyte rašo: |
Na va :P Iš to strioko ir neperskaičiavau
Receptas:
425 gr. abrikosų kauliukų (įdėjau 394 gr. abrikosų ir 31 gr jojoba)
283 gr. saldžiųjų migdolų
198 gr. alyvuogių aliejaus
57 gr. bičių vaško
283 gr. distiliuoto vandens
142 gr. natrio šarmo
2 valg. šaukštai medaus
5 ml šalavijų EA
Pritrūko man to natrio šarmo Muiliukai gavosi tokie patys, tik manau šiek tiek minštesni bus.
Ar galima bus naudoti tokį muilą? |
|
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
olivyte Forumo dalyvis

Prisijungė: 13 Birželio 2010 Pranešimai: 3
Miestas: Vilnius Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Kv. Birželio 24, 2010 02:03 Rašyti temą: |
|
|
Dėkoju už išaiškinimą
Kiek paspaudinėjau, tai muiliukai pilnai sukietėję. Šalavijai nelabai jaučiasi (neapsižiūrėjau, kad tik vienas buteliukas buvo likęs. Kitus citrusinius turėjau, tai ir nemaišiau)
Turiu tik vieną knygą apie muilų virimą, tai pagal ją ir gaminu . O kur čia galima būtų daugiau sužinoti apie tuos kietuosius ir skystuosius aliejus Ir kaip čia Jūs tas formules skaičiuojate
Gal kokius seminarus organizuojate ar kur pasiskaitineti galima???
Labai norėčiau kurti savo, bet vat nelabai žinau ką su kuo galima derinti
Su šituo muilu nerizikuosiu, bandysiu pervirti (tik čia ir reikės dar pasimokinti )  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
Kvaki Konsultantė


Prisijungė: 13 Balandžio 2009 Pranešimai: 579 Pagyrimų: 2
Miestas: Visaginas Medaliai: 1 (Daugiau...)
|
Parašytas: Kv. Birželio 24, 2010 08:44 Rašyti temą: |
|
|
Sveiki
Išbandžiau dar vieną muilą(tą kur kitoj temoj receptą buvau rašius). Lyg ir viskas gerai, tik aišku kaip visad pagailėjau kvapų. Niekaip per save neperlipu ir negaliu daugiau įdėt, vis atrodo, kad jau ir taip stipriai kvepia, o subredus muilui vos vos juntamas kvapas lieka
Bet turiu porą klausimų:
1. Kaip muilo stingimui, brendimui ir t.t. turi įtakos dėžutės kurioje muilas stingsta storis? T.y. kokio storio muilo sluoksnį geriausia pilti?
Pastebėjau, kad kuo storesnis sluoksnis tuo labiau sluoksniuojasi tas stingimas. T.y. viršuje būna graži lygi konsistencija, greitai sukietėja, o apačioje dėžutės ilgai išlieka minkštas muilas. Kaip to išvengti?
2. Paskutinis muilas sustingęs atrodo, tarsi burbuliukų pilnas Net nzn kaip nupasakot, nėra tuščiavidurių tarpų, bet lyg tokie grumuliukai burbuliukai suspausti, na tokia nevienalytė masė atrodo. Nors gabaliukais pjaustosi, netrupa ir visa kita lyg OK.
Bandau kaltinti tai, kad plakiau su blenderiu ir muilo masėje plakant tikrai laaaabaaaaiii daaaaug buvo burbuliukų. Bet lyg po to bandžiau šaukštu maišyt, kad nors kiek jų apmažėtų.
Kaip šito išvengti?
Tiesa, pabandžiau pjaustyti muilą nailoniniu siūlu. Super patiko. Netrupa muilas, pjaunasi lengvai, tik dėl pjūvio lygumo reik ranką patreniruot  _________________ Kas sueda laisvalaiki...
Atrask Frivolite! |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
kiparise Konsultantė

Prisijungė: 08 Vasario 2010 Pranešimai: 117 Pagyrimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Pir. Birželio 28, 2010 19:10 Rašyti temą: |
|
|
Apie aliejų proprocijas ir daug kitos naudingos praktinės informacijos, kaip pradėti gaminti muilą, galite surasti ir Akademijoje VI, Muilo klasėje:
http://www.auksarankes.lt/forumas/viewtopic.php?t=3357
Jeigu skaitote kokia nors užsienio kalba - internete informacijos tikrai nemažai, žinoma, tik reikia atsirinkti, ko reikia.
Jeigu muilo klasėje nerasite atsakymų, rašykite čia - mėginsiu atsakyti į konkrečius klausimus, kas ir kaip
ps. o savo muilo pervirti neskubėk - palauk, kol susisbrandins, pamėgink nusiprausti rankas, jei nesausins ir nedegins, galėsi naudoti. Jei kils abejoniu - tai kaip virtuvinis muilas tikrai sueis...
olivyte rašo: | Dėkoju už išaiškinimą
Kiek paspaudinėjau, tai muiliukai pilnai sukietėję. Šalavijai nelabai jaučiasi (neapsižiūrėjau, kad tik vienas buteliukas buvo likęs. Kitus citrusinius turėjau, tai ir nemaišiau)
Turiu tik vieną knygą apie muilų virimą, tai pagal ją ir gaminu . O kur čia galima būtų daugiau sužinoti apie tuos kietuosius ir skystuosius aliejus Ir kaip čia Jūs tas formules skaičiuojate
Gal kokius seminarus organizuojate ar kur pasiskaitineti galima???
Labai norėčiau kurti savo, bet vat nelabai žinau ką su kuo galima derinti
Su šituo muilu nerizikuosiu, bandysiu pervirti (tik čia ir reikės dar pasimokinti )  |
|
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
kiparise Konsultantė

Prisijungė: 08 Vasario 2010 Pranešimai: 117 Pagyrimų: 1
Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Pir. Birželio 28, 2010 20:30 Rašyti temą: |
|
|
Sveiki,
na, su kvapais, manau daugeliui panašiai - tiesiog ir eterinių al., ypač prabangesnių, kaina "neleidžia" lengva ranka kliūstelti daugiau, o jeigu dar gaminamas didesnis kiekis muilo...
bet itin stiprus muilo kvapas irgi ne visiems patinka - daugeliui kaip tik mielesnis švelnesnis...
a) dėl muilo sluoksnio storio - kad per plonas negerai, jau lyg ir muilo klasėje išsiaiškinome. Man geriausi rezultatai gaunasi apie 5-6 cm storio sluoksnio muilas. Viena iš sluoksniavimosi ir/ar nevienodo stingimo priežasčių - tai netolygi cheminė reakcija/ muilo masės temperatūra formos viršuje, prie dugno ir viduryje. Ypač, jei naudojami ingredientai, kurie kelia temp.(ožkos pienas, did. proc. palmių aliejaus, medus, sint. aromatiniai aliejai ir pan.) Įdomu, kokio storio tavo muilo gabaliukai?
Reiktų rinktis formeles storesniu pagrindu/sienelėmis, kad temperatūra tolygiai pasiskirstytų. O renkantis "keliančius temp." ingredientus, formelę reiktų tik lengvai įvynioti, kad muilas neperkaistų.
b) burbuliukai - jei tai tik oro puslelės: sausos, tuščios - tai nieko baisaus. Greičiausiai, kaip ir minėjote, tai nuo intensyvaus plakimo. Pamėginkite plakti trumpais etapais, pakaitomis maišykite šaukštu, plakdama neiškelkite blenderio į paviršių, kad kuo mažiau oro patektų į muilo masę.
c) dėl pjaustymo siūlu - gera idėja Kad lygiai pjautųsi, galite susimeistrauti rėmelį/lovelį, kuris neleis siūlui ar peiliui nukrypti ir pjaus tiesiai. Kiti dar pjauna styga...
Kvaki rašo: | Sveiki
Išbandžiau dar vieną muilą(tą kur kitoj temoj receptą buvau rašius). Lyg ir viskas gerai, tik aišku kaip visad pagailėjau kvapų. Niekaip per save neperlipu ir negaliu daugiau įdėt, vis atrodo, kad jau ir taip stipriai kvepia, o subredus muilui vos vos juntamas kvapas lieka
Bet turiu porą klausimų:
1. Kaip muilo stingimui, brendimui ir t.t. turi įtakos dėžutės kurioje muilas stingsta storis? T.y. kokio storio muilo sluoksnį geriausia pilti?
Pastebėjau, kad kuo storesnis sluoksnis tuo labiau sluoksniuojasi tas stingimas. T.y. viršuje būna graži lygi konsistencija, greitai sukietėja, o apačioje dėžutės ilgai išlieka minkštas muilas. Kaip to išvengti?
2. Paskutinis muilas sustingęs atrodo, tarsi burbuliukų pilnas Net nzn kaip nupasakot, nėra tuščiavidurių tarpų, bet lyg tokie grumuliukai burbuliukai suspausti, na tokia nevienalytė masė atrodo. Nors gabaliukais pjaustosi, netrupa ir visa kita lyg OK.
Bandau kaltinti tai, kad plakiau su blenderiu ir muilo masėje plakant tikrai laaaabaaaaiii daaaaug buvo burbuliukų. Bet lyg po to bandžiau šaukštu maišyt, kad nors kiek jų apmažėtų.
Kaip šito išvengti?
Tiesa, pabandžiau pjaustyti muilą nailoniniu siūlu. Super patiko. Netrupa muilas, pjaunasi lengvai, tik dėl pjūvio lygumo reik ranką patreniruot  |
|
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
angelo Forumo dalyvis


Prisijungė: 04 Vasario 2008 Pranešimai: 478
Miestas: Trakų. r. sav. Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Pir. Rugpjūčio 02, 2010 16:53 Rašyti temą: |
|
|
Sveiki,
atostogos baigėsi, muilus taip pat pradėdu baiginėti...
Noriu tokio muilo
ricinos al. 10%
kokosų al. 15%
alyvuogių al.50%
simosidijų al.10%
Sviestmedzio aliejus 15%
cia sampuninis butu
ir dar vienas...
kokosų al. 35%
alyvuogių al.50%
vynuogių kauliukų 10%
Vaškas 5%
Įšitą kokio šveitiklio pridėčiau... paeksperimentuočiau su spalvomis.... prieskoniais.... _________________
  |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Suoka Forumo dalyvis


Prisijungė: 25 Liepos 2007 Pranešimai: 277
Miestas: Kaunas Medaliai: Nieko
|
Parašytas: Antr. Rugpjūčio 03, 2010 10:59 Rašyti temą: |
|
|
Laba diena,
norėjau pasiteirauti, kokį naudojate virimui ricinos aliejų?
Nes vaistinėje nuėjus paaiškėjo, kad jis yra skiestas.
Ar tinka toks? Ar perkate, kažkur kitur?
Nes vaistinėj sakė, kad gryno ricinos aliejaus tik kokioje Baltarusijoje galima gauti.
Taip pat gavau stipriai kritikos, dėl to,kad viriau muilą ant ožkos pieno, pagrindu tuo, kad pienas reaguodamas su natriu praranda save gerasias savybes.
Hmm jeigu tai tiesa, tai kaip reiktų galutinėj fazej įpilti pieno, neprarandant proporcijų. Ar tai galėtų būti daug maždag mažesnis kiekis vandens ar pieno reakcijai su pienu, o skirtuma ipilti, kaip jau maišoma su riebalais?
Ar tai neturės pasekmių pačiai reakcijai? _________________ http://www.flickr.com/photos/suoka |
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
|